Gifekben mutatjuk meg a tévés sztárparádét

2016.09.19. 08:42

Magyar idő szerint hajnal 2 és 5 óra között átadták az Emmy-díjakat, az amerikai tévés szakma legrangosabb elismeréseit. A nyertesekről és a Trónok Harca rekordjáról már egy másik cikkünkben beszámoltunk. Most néhány videó és gif segítségével megmutatjuk a gála legemlékezetesebb pillanatait, illetve a legjobb produkciót, ami sajnos kimaradt belőle.

Jimmy Kimmel amerikai showman volt az idei házigazda, valószínűleg azért, hogy mikor megkapja végre az Oscar házigazda szerepet, akkor már szedjen magára némi rutint. Egyáltalán nem okozott csalódást, bár hozzá kell tenni, hogy az Emmy-n rengeteg díjat kell 3 óra alatt átadni, így sokkal kevesebb ideje van egy műsorvezetőnek, hogy kis vicces betéteket találjon ki és mutasson be. Ezért a kezdő videóban és monológban igyekezett minél több mindent bedobni. 

Volt Carpool Karaoke: 

Igyekezett megemlíteni az összes fontos sorozatot, az American Crime Story-tól kezdve, Az Alelnökön át a Trónok Harcáig.

via GIPHY

 Érdemes az egészet egyben megnézni, a bevezetőt és a monológot is:

Ami a győzteseket illeti, akadtak azért meglepetések, de Kimmel jól érzett rá, hogy kik azok, akik uralni fogják az estét. Jeffrey Tambornak, aki a Transparent című sorozatért nyert, egymást követő években másodszor, például rögtön, az érkezése után odaadta a díjat, azért, hogy ezzel is időt spóroljon. Ugyanígy remekül érezte meg, hogy Maggie Smith, aki soha nem jelenik meg a díjátadó gálákon, ismét győztes lehet. Miután kihirdették, hogy tényleg ő nyert, rögtön rohant is a színpadra, hogy elmondja, így ne számítson a szobrocskájára, mert nem is veszi komolyan az egészet.

Matt Damon és Jimmy Kimmel évek óta szívatják egymást Kimmel műsorában. Nem véletlen, hogy ezt a díjátadón is folytatták, ahol Damon pont akkor érkezett a színpadra miután Kimmel elveszítette a legjobb varieté műsornak járó díjat John Oliver Last Week Tonight-jával szemben. Almát rágcsálva oltotta le az est házigazdáját. Az egész szegmens talán hosszabb volt a kelleténél, de így is érdemes megnézni.

A legjobban sikerült átvezető egyértelműen az volt, mikor kiderült, hogy Kimmel anyukája mindenkinek készített mogyoróvajas kenyeret a gála miatt biztosan hetek óta éhező színészeknek. Tényleg rengeteget készített belőlük, ezeket pedig a nyár egyik legjobban sikerült sorozatának, a Stranger Thingsnek vagány gyerekszínészei osztották szét a sztárok között. 

A Trónok Harca mellett volt még egy másik óriási nyertese az estének. Az American Crime Story minisorozat kategóriában szétnyerte magát, mellékesen tesszük hozzá, hogy teljesen megérdemelten, a remekül sikerült szériáról írásunkat itt lehet elolvasni. Az O.J. Simpson gyilkossági tárgyalását dramatizáló széria rengeteg alkalmat adott a poénkodásra. 

via GIPHY

Sarah Paulson lett a legjobb női főszereplő minisorozat kategóriában, kísérője a gálára pedig az a Marcia Clark volt, akit éppen ő alakít a sorozatban. Az egykori amerikai ügyésznőt annak idején elég keményen kezelte az amerikai média, a sorozat viszont segített jobban megismerni, hogy min is ment keresztül az évszázad tárgyalásán. Vagyis Paulson győzelme részben neki is szólt.

via GIPHY

A sorozatban David Schwimmer, mint Rob Kardashian nemcsak azt mutatta meg, hogy milyen remek színész, hanem azt is, hogy senki nem tudja úgy mondani, a "Juice" szót úgy, ahogy ő. Kimmel kapott is az alkalmon.

via GIPHY

Az Oscar-díjas Cuba Gooding Jr. alakította OJ Simpsont a sorozatban, Kimmel szerint pedig olyan meggyőző teljesítményt nyújtott, hogy neki meggyőződése, hogy Cuba Gooding Jr. követte el a kettős gyilkosságot.

Az este egyik kedvenc szava a diversity vagyis a sokszínűség volt, ugyanis az Emmy büszkén veregette meg a vállát, hogy az Oscarral szemben, itt vannak a jelöltek és a győztesek között különböző kisebbség képviselői vannak. Ráadásul írók és rendezők között nők is kaphatnak díjakat. Kimmel szerint már majdhogynem túlzás, hogy mennyire sokszínűre sikerült a gála. 

Persze azért okkal büszke a tényre a tévés akadémia, hogy simán tudnak hívni díjátadónak egy ismert és tehetséges transznemű színésznőt, Laverne Coxot, aki az Orange Is The New Black című női börtönös Netflix szériában lett ismert, jövőre pedig egy CBS-es sorozatban kapott szerepet. Mikor ő a színpadra lépett akkor reflektálhatott Jeffrey Tambor beszédére és felhívhatta a figyelmet arra, hogy a rendezők és producereknek esélyt kell adniuk a transznemű színészeknek is. Az Oscaron ilyen jelenetre a közeljövőben nem érdemes számítani.

via GIPHY

Természetesen nagyon sok Donald Trump-említés is volt az este folyamán. Kezdő monológjában Kimmel talán kicsit túl sokáig ecsetelte, hogy Mark Burnett reality producer a felelős azért, hogy Trumpból elnökjelölt lett. Aztán ott volt Aziz Ansari, aki a Master Of None című sorozatért díjat is nyert, aki hazaküldött minden bevándorlót, aki csak hirtelen eszébe jutott.

via GIPHY

Kit Harrington és Andy Samberg is bohóckodtak egy sort a színpadon. Több egysorost adtak elő annak reményében, hogy ezekkel beférnek majd a jövő évi gála promóciós videóiba. Ezek közül a legviccesebb az volt, mikor Harrington féltérdre ereszkedett és megkérte Samberg kezét. Ők ketten egyébként idén együtt szerepeltek a 7 Days In Hell című áldokumentumfilmben, amiben két rivális teniszezőt játszottak, onnan a haverság.

via GIPHY

A gála előtt a vörös szőnyegen is történtek izgalmas dolgok, ebből azt emelnénk ki, hogy Amy Schumer nemcsak azt mondta el, hogy milyen ruha, meg cipő van rajta, hanem a tampon választását is megosztotta a nézőkkel.

via GIPHY


A Stranger Things gyerekszereplői részt vettek a szendvics osztogatásban, de a legjobb produkciójuk sajnos kimaradt a 3 órás showból. A felvezetés részeként adták elő az Uptown Funk című nótát a színpadon. Erről egyelőre jó minőségű felvétel nem szivárgott ki, csak ezt a kamerás részletet tudjuk megmutatni, de ebből is átjön, hogy ha ezt a gálán adják elő, akkor ott lett volna a legjobb pillanatok között. 

Ne maradjon le semmiről!