Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

7 058 145 000 forint egy év komédiázásért

2016.09.22. 21:56
A Forbes lehozta a legjobban fizetett tévészínészek listáját, amit nem túl nagy meglepetésre a nálunk Agymenők címen ismert The Big Bang Theory főszereplője, Jim Parsons vezet 25,5 millió dollárral. Ez 7 milliárd forint meg az apró egy év alatt - a listát a 2015 június 1. és 2016 június 1. között megkeresett, vagyis inkább megbecsült keresetek alapján állították össze, amiből még lejönnek az adók, menedzseri díjak és ügynöki jutalékok.

Parsons bevételének nagy része (a tavalyi évhez hasonlóan) a tévésorozattól érkezik, amiért epizódonként egymillió dollárt kap, csak úgy, mint a listán 24 milliós összbevétellel második Johnny Galecki, aki az Agymenők Leonardját alakítja. És hogy teljes legyen a sorozat uralma a lista eleje felett: Simon Helberg (Howard) 22,5 millióval harmadik, Kunal Nayyar (Rajesh) 22 millióval a negyedik. A CBS sitcomja az év legnézettebb sorozatának számít, így a magas fizetések megtérülnek a reklámbevételekből.

Azt azért érdemes megjegyezni., hogy Helberg és Nayyar nem kap egymilliót epizódonként, de nekik volt más, jelentősebb bevételi forrásuk is, Helberg a Florence Foster Jenkins című filmben szerepelt, Nayyar pedig bestsellerlistás könyvet adott ki Yes, My Accent Is Real (Igen, az akcentusom valódi) címmel. Ötödik helyen egy másik CBS-sorozat, az NCIS főszereplője, a veterán Mark Harmon áll 20 millió dollárral, amit a kamera előtti és mögötti munkával szedett össze, hiszen ő az executive producere is az előző tévés évad második legnézettebb sorozatának.

Érdekességek még a listáról:

  • David Duchovny is felkerült a legjobban fizetett tévészínészek közé: az X-Akták új évada és az Aquarius című NBC-sorozat 10 milliót és a 13. helyet érte neki.
  • Az NCIS-ből az előző évad végén távozó Michael Weatherly is 10 milliót keresett egy év alatt, új sorozatában (a címe Bull, és nagyon nem jó), nemigen kap ennyit.
  • Aki nem dolgozik, nincs is a listán - a tavalyi rangsorból kikerült Ashton Kutcher és Jon Cryer (Két pasi meg egy kicsi), Patrick Dempsey (Grace klinika) és Simon Baker (A mentalista).
  • A lista első öt helyén a CBS szerepelt, de a legtöbb jól fizetett színészt az ABC sorozatai adták: a Modern család (Ty Burrell - 12,5 millió, Jesse Tyler Ferguson - 12 millió, Ed O’Neill - 11,5 millió és Eric Stonestreet - 11 millió), a Castle (Nathan Fillion - 12 millió), és a Grace klinika (Justin Chambers - 9,5 millió)
  • Kevin Spacey 10,5 millió dollárja a 12. helyre volt elég. 

A listán szereplő 15 színész összesen 225 millió dollárt keresett, ami 16,5 millióval volt több,. mint amennyit a legjobban fizetett tévészínésznők kerestek meg ugyanebben az időszakban. A tévés fizetések esetében azonban sokkal jobban érvényesül az egyenjogúság, mint a filmek esetében - Kaley Couco ugyanúgy egymillió dollárt kap a The Big Bang Theoryért, mint Parsons és Galecki, és Sofia Vergara sem keres egy fillérrel kevesebbet, mint Ty Burrell. A nők listáját egyébként a kolumbiai származású színésznő 43 millióval vezeti, és körözi le vele férfi kollégáit is, igaz, bevételének 66 százaléka nem a tévés melójából, hanem szponzori szerződésekből származik.

Vergara tavaly is vezette a listát (sőt, az elmúlt öt évben mindig) és akkor is Kaley Cuoco volt a második, ahogy most is. Az ő 24,5 milliója viszont szinte fillérre a sorozatból jön be, de ezzel szinte egyedül van a listán, a többiek divatmárkák, kozmetikai termékek, techcégek arcai (Kerry Washington az Apple-é például), de akad aki könyvet írt, mint Mindy Kaling, aki ezzel 7 millió dollárt tett hozzá a tévés gázsihoz. 

A teljes női lista:

1. Sofia Vergara (Modern család) - 43 millió dollár

2. Kaley Cuoco (Agymenők) - 24,5 millió

3. Mindy Kaling (The Mindy Project) - 15 millió

4. Mariska Hargitay (Esküdt ellenségek: Meggyalázott áldozatok) és Ellen Pompeo (Grace klinika) - 14,5 millió 

6. Kerry Washington (Botrány) - 13,5 millió

7. Stana Katic (Castle) - 12 millió

8. Pryanka Chopra (Quantico) - 11 millió

9. Julianna Margulies (A férjem védelmében) - 10,5 millió

10. Julie Bowen (Modern család) - 10 millió

11. Pauley Perrette (NCIS) - 9,5 millió

12. Patricia Heaton (A semmi közepén) - 8,5 millió

13. Julia Louis-Dreyfus (Az alelnök) és Emily Deschanel (Dr. Csont) - 7,5 millió

15. Zoey Deschanel (New Girl) - 7 millió