Visszavonták tíz népszabadságos felfüggesztését

2016.10.20. 17:07 Módosítva: 2016.10.20. 18:12

A körülbelül 80 népszabadságos munkatárs közül körülbelül 10 kollégát a magán emailcímükön arról értesítette a Mediaworks Hungary Zrt., hogy visszavonja a felfüggesztésüket - írja a volt népszabadságosok által üzemeltetett Népszabi Szerkesztőség a Facebookján.

Azt írják nekik, hogy megszüntetik a munkavégzési kötelezettség alól történő felmentésüket. Az érintetteknek hétfőn be kell menniük dolgozni a Bécsi úti székházba, belépőt is kapnak és hozzáférhetnek az e-mail fiókjaikhoz is - írják. 

Úgy tudjuk, szó sincs arról, hogy feltámasztanák a Népszabadságot, a behívott tíz ember között főleg tördelők és képszerkesztők vannak, csak pár újságíró és egy fotós, nekik pedig a Mediaworks egyéb kiadványait kell csinálniuk, például a Manager Magazint vagy a Top Bort.

Népszabadságos forrásunk szerint valószínűleg az lehetett, hogy a kiadó már eladott hirdetési felületeket ezekben a kiadványokban, és ezektől a bevételektől nem akarnak elesni. Munkajogilag meg kell tenniük, hogy bemennek dolgozni. 

Több volt népszabadságos szerint azért is hívhattak be most pár embert, hogy megpróbálják őket megosztani, de azt állítják, ez nem fog menni, mert szolidárisak a munkatársaikhoz, nem tekintik őket sztrájktörőknek.