Pakisztán kitiltotta az indiai tartalmakat a tévéből és a rádióból

2016.10.21. 15:41

A pakisztáni médiahatóság megtiltotta, hogy bármiféle indiai gyártású műsort sugározzanak a pakisztáni televíziók és rádiók.  Mohammed Tahir szóvivő szerint a tilalom péntek délutántól hatályos, annak megszegői pedig azt kockáztatják, hogy elveszítik működési engedélyüket. Pakisztánban nagyon népszerűek az indiai filmek és tv-sorozatok.

A pakisztáni külügyminisztérium szóvivője ugyanakkor csütörtökön még azt mondta, hogy nincs szó általános tilalomról, a kormány esetenként dönt az esetleges betiltásról. Az indiai műsorok pakisztáni betiltása válasz arra, hogy a két ország között fokozódó feszültség miatt az indiai filmproducerek szervezete (IMPPA) szeptember végén megtiltotta, hogy pakisztáni színészeket, énekeseket és technikai szakembereket alkalmazzanak az indiai forgatásokon.

Az India és Pakisztán közötti ellentét a vitatott hovatartozású Kasmír indiai ellenőrzés alatt álló részén zajló tüntetések, egy indiai támaszpont ellen elkövetett véres támadás és az erre adott indiai légicsapások miatt súlyosbodott tovább.  Az indiai álláspont szerint a pakisztáni kormány tüzeli fel a tüntetőket és fegyvereseket is küld Kasmír indiai ellenőrzés alatt álló részére, Pakisztán ezt tagadja.