Bencsik: Minden középosztálybelinek futja helikopterezésre

DROTI20130205004
2016.10.26. 14:52

Szívhez szóló, minden magyar ember számára fontos interjút adott a jobboldali Demokrata főszerkesztője, Bencsik András a Médiapiacnak. De még milyen interjút, Bencsik konkrétan egy pillanatra sem fogta vissza magát, és olyan őszinte szerelmet vallott a Fidesznek, Orbán Viktornak és Habony Árpádnak, hogy már-már a féltékenység jelei mutatkoznak rajtunk.

A Népszabadságról

Bencsik szerint a Népszabadság újságírói csak azt kapták, amit velük tettek. Ezért nincs a részéről szolidaritás. Egyébként is, Pesti Hírlap, Horn-kormány, és a politikai sajtó veszteséges. Arról nem beszélt egyébként Bencsik, hogy a rendszerváltás előtt ő maga is írt a Népszabadságba, méghozzá olyan szívhez szólóan szép szerelmes cikkeket a Szovjetunióhoz, hogy Kádár mind a tíz ujját megnyalná.

Rogán helikopteres kalandjáról

Nem érti mi a baj azzal, hogy egy gazdag kelet-magyarországi ember szeretne minél több celebet és minisztert az esküvőjén látni. Egyébként is, potom félmillió forint kibérelni egy ilyen helikoptert, amit bármelyik középosztálybeli ki tud fizetni. Arról nem is beszélve, hogy Rogánnak mindez ingyen volt, és szegény miniszter úr is már azért hazudik, mert a baloldali médiák állandóan a cipőjével, táskájával, karóráival foglalkoznak.

Simicska Lajosról

Úgy tűnik, Simicska Lajos valamiért elhitte, hogy Orbán megbuktatható, majd lecsatlakozott a balliberális politikai táborhoz. Talán a G-nap is tudatos volt, néhány konyak után előadott elterelő hadművelet.

Az viszont nem érdekli, hogy a gazdaságilag sikeres, Magyarországon a leghallgatottabb Class FM politikai okból nem kapott frekvencia-hosszabbítást, mert az adótól feláll a szőr a hátán. És egyébként is, Simicska médiumai ellenségesek lettek.

Az újságírásról

Bencsik szerint aki azt állítja, hogy létezik objektív újságírás, az ölni is képes.

A kvóta-népszavazásról

Saját maga is járta az országot civilként, hogy a kormány mellett kampányoljon, ezért a 3,4 millió szavazat kicsit az ő eredménye is. A média jól vizsgázott a népszavazási kampányban, ahogy a közmédia is. Kivéve akkor, amikor vasárnap este 80 százalékos feldolgozottságnál - amikor már kiderült, hogy a szavazás érvénytelen lesz - a köztévé egyszerűen nem számolt be a fejleményekről. Akkor nem működött jól a közmédia, de ma már jobban működik a közmédia. Arra még kitér, hogy a közmédiának az államot kell szolgálni, az meg kit érdekel, hogy egy LMP-s politikus mit gondol bármiről.

A kereskedelmi tévékről

A kereskedelmi tévék az alsó, a legértéktelenebb népréteget szolgálják ki, és egyúttal annak legkártékonyabb szokásait erősítik fel. A köztelevíziót a legértékesebb réteg, a véleményformálók nézik.

Habony Árpádról

Habony meggyógyította a nemzet lelkiségét, amikor 2000-ben az ő kezdeményezésére áthelyezték a koronát a parlamentbe. Bencsik Habonyt is ficsúrnak tartja, ahogy mindenki mást abból a generációból, akik szűk farmert, szűk zakót és hosszú orrú cipőt hordanak. Még hozzátette, hogy magánügy, miből él Habony, senkinek semmi köze hozzá, viszont azt elismerte, hogy nagyon szabálytalan ember, de azért bujkál, mert a balliberális média vadászik rá.

A bulvárról

A bulvár az alsóbb néprétegek műfaja, de a jobboldal csak 25 év késéssel ismerte fel, hogy fontos. Kell a jobboldalnak a bulvármédia is, de ehhez még nem elég tehetségesek, nem elég gátlástalanok, nem elég rafináltak.

A divatról

Hatvanöt éves vagyok, én egyenes szárú farmert hordok. Miközben a mai harmincasok, negyvenesek teljesen másképp néznek ki. Fél éve tárgyaltam egy vállalkozóval, aki elképesztően szűk nadrágban volt, marha hosszú orrú barna cipőben, és nem volt rajta zokni. A nadrág bokáig ért, a zakó meg mintha három számmal kisebb lett volna. De az illető magabiztos, rámenős volt, pont, mint ez a generáció.