Edina
-12 °C
-3 °C

A Híradó.hu volt főszerkesztője lesz a Mediaworks digitális igazgatója

2016.10.28. 14:14

Pauska Zsolt, a Híradó.hu korábbi főszerkesztője váltja Pásztort Andrást a Mediaworks digitális divízió igazgatói posztján, írja a 24.hu.

Pauska a pécsi Dunántúli Naplónál kezdte pályafutását 1986-ban, majd 1997-től a lap főszerkesztője lett, de 2006-ban aztán saját maga kezdeményezte a távozását. Közben 2004-től részt vett a Reggel létrehozásában, amelynek 2005 májusától egészen az őszi megszűnésig szintén főszerkesztője volt.

A jobboldallal szimpatizáló publicista 2010-től egyre gyakrabban és hevesebben állt ki a kormány mellett, miközben az ellenzéket és az Európai Uniót is erősen kritizálta Pécsiújság.hu-n, valamint ő volt az, aki 2012-ben 50 ezer forintnyi nyomravezetői díjat ajánlott fel Gyurcsány Ferenc eltűnt szakdolgozatáért cserébe. 

2010-ben, amikor Pécs Európa Kulturális Fővárosa lett, az Indexnek, egy tudósítás kapcsán, csak annyit üzent:

Pesti majmok, bekaphatjátok!

Öt évvel később, amikor a Híradó.hu főszerkesztőjeként ő maga is a fővárosba került, a cikke már nem volt elérhető. (Itt azért még el lehet olvasni.)

Az Index úgy tudja, Pásztor és a Mediaworks közös megegyezéssel fejezik be az együttműködést, illetve hogy a leköszönő digitális igazgatónak vannak tervei a jövőjét tekintve, de nem biztos, hogy maradni fog a médiában.