Vezető újságírók távoznak a 168 órától

2016.11.03. 17:03
Jolsvai András főszerkesztő-helyettes csaknem két évtized után hagyja ott a lapot, és távozik az egykori főszerkesztő, Mester Ákos is. Jolsvai utódja Lakner Zoltán politológus lesz a hetilapnál, ahol a fizetések néhány hetet csúsztak.

A hírt a 24.hu-nak Jolsvai András is megerősítette, mint ahogy a tanácsadói pozícióját feladó Mester Ákos is, de egyikük sem indokolta a döntését, csak azt árulták el, hogy ők maguk döntöttek a távozás mellett.

A 168 óra kiadóját tavaly vásárolta meg a Brit Média Kft., és a múlt héten írtuk meg, hogy több hete nem fizetett munkabért a dolgozóknak. Szintén az újsággal kapcsolatos hír volt, hogy Megyeri András Jonatánt, a Brit Média ügyvezetőjét a bíróság öt évre eltiltotta a cégvezetéstől. 

A Brit Média Kft. hátteréről csak találgatások vannak, de az Átlátszó szerint az izraeli-amerikai ingatlanmágnás Alexander Rovt áll a cég mögött. A cikk egyébként azt sejteti, hogy a háttérben valószínűleg a Fidesz állhat, hiszen a Brit Médiát eddig elkerülte az ellenzéki, vagy szimplán csak nem kormánypárti média ellen indított állami hatalomátvétel.