A Népszabadság újságírói új lapot indítanának

2016.11.08. 22:24 Módosítva: 2016.11.08. 22:26
A (volt) főszerkesztő külföldi befektetőkkel tárgyal. Ha minden jól megy, márciusban indulhatna az újság.

Murányi András, az október 8-án bezárt Népszabadság főszerkesztője az RTL Klub műsorában jelentette be, jelenleg is zajlik a tárgyalás egy „külföldi befektetővel” egy új lap indításáról, amelyet a Népszabadság egykori munkatársai írnának. Mint elmondta, két-három héten belül várható döntés az ügyben, és jó esetben márciusban indulhatna el az újság.

A lap hivatalosan még mindig nem szűnt meg, sőt Heinrich Pecina azt nyilatkozta, azért a Mészáros Lőrinc-közeli Opimus Pressnek adta el a Népszabadság kiadóját, mert ők „hajlandók voltak a Népszabadság újraindítását komolyan megvizsgálni”. Murányi viszont az RTL-nek azt mondta, vele és tudomása szerint a főszerkesztőség tagjai közül bárkivel „nulla alkalommal” tárgyaltak erről. A lap munkatársainak egyelőre nagyjából felétől vált meg a kiadó.

Az RTL Klub megkérdezte a lapot kiadó Mediaworks új elnök-vezérigazgatóját, Habony Árpád bizalmasát, Liszkay Gábort is arról, mi lesz a Népszabadság sorsa. Liszkay annyit mondott: „Ha bármilyen döntés születik, azt először az érintettekkel, és nem az RTL-lel fogom közölni.”

Ne maradjon le semmiről!