Közel 4 milliót gyűjtött a hajléktalanoknak a Népszabadság

2016.11.10. 11:11

Két hete a Népszabadság 12 oldalas mellékletével jelent meg a Fedél Nélkül magazin, aminek mai számában összegzik a kampányt, és az újság szerkesztői köszönetet mondanak a Népszabadságnak. Mint írják, az elsőre nyomtatott 12 ezer példány három óra alatt elfogyott, majd nyomtattak még 13 ezret, ami szintén három óra alatt elkelt. Végül összesen 37 ezer példányban került utcára a rendkívüli Fedél Nélkül, és 3 700 000 Ft adomány gyűlt össze. Néhány példány még megmaradt belőle.

A mai Fedél Nélkülben azt is írták, hogy néhány árusukat "megfertőzte e hirtelen meggazdagodás reménye" de tőlük bevonták azóta az árus engedélyt.

A Mediaworks október 8-án függesztette fel a Népszabadság nyomtatott és online kiadását is, gazdasági okokra hivatkozva. Az újságírók pénteken még úgy tudták, hogy a szerkesztőség vasárnap költözik vissza a Futó utcából a Bécsi úti székházba. Mindenki dobozokba pakolta a dolgait, felcímkézték a székeket és a számítógépeket, és elkészült az ülésrend is az új helyen. A kiadó kis ünnepséget is ígért az átköltözés alkalmából. Szombaton azonban mindenki számára váratlanul bejelentették, hogy a lapnak sem a nyomtatott, sem az online kiadása nem jelenik meg, a dolgozókat pedig felfüggesztették a munkavégzés alól. A lap munkatársai saját Facebook-oldalt indítottak.