A Népszabadság kiadójához igazol a Magyar Idők főszerkesztője

2016.11.15. 18:25
Csermely Péter, a kormánypárti napilap eddigi vezetője a Mediaworksnél folytatja. Az új főszerkesztő Gajdics Ottó lesz.

Csermely Péter, a Magyar Idők főszerkesztője kedden lemondott tisztségéről, és a Mediaworks tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyetteseként folytatja munkáját. A lap kiadója a Magyar Idők új főszerkesztőjének Gajdics Ottót nevezte ki - olvasható a Magyar Időkben.

Gajdics Ottó Nyírbátorban született 1963-ban, és ott szerzett magyar-könyvtár szakos diplomát. 1990-től közgazdasági szakközépiskolában tanított, 1994-től a Kiskun Tv szerkesztője, 1995-től az Esti Hírlap szerkesztője, 1996-tól a kiskunfélegyházi Sirius Rádió szerkesztője, majd ügyvezetője, 1999-től a Napi Magyarország szerkesztője, 2000-től a Magyar Nemzet lapszerkesztője és a Szabad Föld szerkesztője, 2003-tól a Szeged Tv ügyvezető igazgatója, 2004-től a Hír TV műsorokért felelős vezérigazgatója volt, 2010-től a Lánchíd Rádiót vezeti, és ő a Karc FM vezetője is. Gajdics egy korábbi interjújában azt mondta az általa vezetett rádió kormánypártiságáról, hogy "Nem vakaródzunk. Hanem büszkén vállaljuk. A célközönségünk a vételkörzetünkben élő kormánypárti szavazók csoportja."

A Népszabadság mellett a vidéki lapokat is kiadó Mediaworksnél egy hónapja, a Népszabadság váratlan megszüntetésével változott meg a széljárás. A kiadó egy Mészáros Lőrinc-közeli cég kezébe került, az igazgatóság tagja lett Liszkay Gábor, a Magyar Idők tulajdonosa. Azóta már a Mediaworks-portfólióba tartozó Világgazdaság élére is a Magyar Idők egy szerkesztője került, úgyhogy Csermely Pétert aligha érte váratlanul a kinevezése.

Ne maradjon le semmiről!