Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Sebestyén Balázs egyelőre nem tárgyal senkivel

2016.11.17. 16:47

Minden ellenkező híresztelés ellenére a Morning Show-t gyártó és annak műsorvezetőjeként is szereplő Sebestyén Balázs nem tárgyal senkivel a műsor átvételéről, hiszen a szerződés lejártáig ezt nem is teheti. Mindezt az Indexnek mondta el tegnap, amikor rákérdeztünk, hogy tényleg a Rádió1-hez, Andy Vajna kormánybiztos, kaszinó- és TV2-tulajdonos tévéjéhez megy-e. 

Nem értem ezeket a híreket, mert én ilyet nem mondtam senkinek. A szerződésünk, legalábbis a mi értelmezésünkben, november 19-én jár le, addig nem tárgyalhatunk mással, és nem is tárgyalunk. Hogy utána mi lesz, az jó kérdés, ahogy odajutunk és lesz miről, majd tájékoztatom a közvéleményt. Ez egy új helyzet, most kerülünk majd ki a piacra, nem tudom, mi lesz.

Hogy a ClassFM tulajdonosa miért véli azt, hogy a Morning Show szerződése december 31-ig szól, azt nem tudja Balázs, ők analóg rádiózásra szerződtek mint mondta, és ennek értelmében a november 19-i dátum a mérvadó. Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e, hogy annál a rádiónál kössenek ki, ami vélhetően a ClassFM országos frekvenciájára is pályázik, annyit válaszolt, hogy majd amikor lehet tárgyalni, akkor visszatérhetünk a kérdésre. Korábban Balázs az Indexnek adott interjúban erről ezt mondta:

Ha garantálják, hogy politikamentesen, nem felülről irányítva, a hírekbe, tartalomba nem beleszólva dolgozhatunk, ha megmarad a függetlenségünk, és azt mondunk, amit akarunk, akkor mindent megfontolunk, még a nem országos frekvenciák ajánlatát is. Ha ez mind stimmel, és a munkakörülmények markánsan jobbak, akkor sok minden elképzelhető.  

Az utolsó nappal kapcsolatban azt mondta, hogy örül neki, hogy tisztességesen elbúcsúzhattak a hallgatóktól, bár szürreális volt megélni, ahogy virtuálisan lebontják körülöttük a stúdiót. Ja, és Rákóczi Feri belépőkártyáját tényleg letiltatták szerda reggelre, és a biztonsági őrök azzal fogadták, hogy ők úgy tudják, nem mehetnek be a stúdióba.

A Morning Show utolsó (ClassFM-nél töltött) napjáról itt írtunk.