Az ATV a megszüntetett Népszabadságtól igazolt két újságírót

2016.11.18. 13:24

Új szakemberekkel bővül az ATV hírigazgatósága: a csatorna két, korábban a Népszabadságnál dolgozó újságírót, Csuhaj Ildikót és Bednárik Imrét igazolta le a hírigazgatósághoz. Ezzel egy időben Bánó András leköszön a Híradó főszerkesztői posztról, helyét jelenlegi helyettese, Schwajda Gergő veszi át. Csuhaj Ildikó főmunkatársként, Bednárik Imre pedig egy neki kreált pozícióban, hírigazgató-helyettesként dolgozik majd az ATV-nél.

Csuhaj Ildikó jelenleg az ATV Szabad szemmel című műsorának felelős szerkesztője, a Népszabadság volt főmunkatársa. 18 évet töltött az ország vezető belpolitikai lapjánál, a Népszabadságnál, számos nagy visszhangot kiváltó politikai cikk szerzője volt. Több mint tíz éve elemez-vitázik televíziós műsorokban, mondja el a véleményét a közélet legfontosabb kérdéseiről.

A politológus végzettségű Bednárik Imre 1992-ben a Pesti Hírlapnál kezdte újságírói pályáját, 1994-től 2002-ig a Népszabadság főmunkatársa volt. 2002-től 2008-ig a TV2 Tények és Jó estét, Magyarország! című műsorainak információs csoportvezetőjeként dolgozott. 2008-ban kinevezték az MTV hírigazgató-helyettesének, majd 2009-ben hírigazgatónak. 2010-ben tért vissza a Népszabadsághoz, ahol a lap október 8-i megszüntetéséig újságíró és belpolitikai rovatvezető-helyettes volt.

A Híradó eddigi főszerkesztője, Bánó András, közel egy évtizedes munkakapcsolat után válik meg az ATV-től. Megbízatása december 31-én jár le. A távozásáról úgy tudjuk, nem akart aktívan részt venni az átszervezésben, ezért hagyja ott az ATV-t.   

A helyére érkező Schwajda Gergő 2011 ősze óta dolgozik az ATV-ben. Először az Egyenes Beszéd társszerkesztője, majd a Híradó felelős szerkesztője és riportere, műsorvezetője lett. 2016 nyara óta a műsor főszerkesztő-helyettese. Több más műsorban is dolgozott: vezette az Esti Start és a Helyzet című műsort, illetve heti rendszerességgel látható a Fórum című műsorban is. Közel 20 éve dolgozik a sajtóban, ennek legnagyobb részét a Magyar Televízióban töltötte. Tagja volt az Este alapítóinak, riporteri munkájáért megkapta a Magyar Televízió egyéni Nívódíját, illetve a Monte Carlo-i Televíziós Fesztivál különdíját.

A Népszabadság megszüntetéséről itt olvashat bővebben. Arra a kérdésünkre, hogy igazolnak-e még újságírókat az egykori népszabadságos állományból, azt a választ kaptuk, hogy a tévé anyagi lehetőségei ezt nem teszik lehetővé.