Nem kap ideiglenes frekvenciaengedélyt a ClassFM

2016.11.25. 13:16

A Médiatanács a médiatörvény rendelkezései alapján nem köt ideiglenes hatósági szerződést az Advenio Zrt.-vel. A ClassFM tulajdonosa beadványban szeretett volna engedélyt kapni arra, hogy a 103.3 Mhz-es analóg, országos frekvencián műsort szolgáltasson addig, míg a frekvenciahasználatra szóló új pályázatot ki nem írják, illetve az el nem bírálják.

12379503 71ee915a792d4d58f9920128e32bda89 wm

A Médiatanács szerint a törvényi előírások alapján nem köthet ideiglenes hatósági szerződést a szolgáltatóval, ugyanis a törvény egyrészt ennek feltételéül szabja, hogy

  • a médiaszolgáltatási jogosultság úgy járjon le, hogy azt korábban már megújították,
  • másrészt törvényi előírás az is, hogy a kérelem benyújtásakor a frekvencia hasznosítását célzó pályázati eljárás meginduljon.

A Class FM eddigi szolgáltatójának hét évre szóló jogosultsága november 19-én lejárt – az újabb öt évre szóló megújítási lehetőséget augusztusban nem támogatta a testület. Ugyanakkor a végleges pályázati felhívás közzétételével kezdődő pályázati eljárás sem indulhatott el, mert a szolgáltató bírósági felülvizsgálatot kezdeményezett, és a bíróság úgy döntött, hogy a Médiatanácsnak a per jogerős eldöntéséig fel kellett függesztenie tevékenységét az új pályázat kiírásában.