Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Folytatta a tisztogatást a Mediaworks

2016.12.01. 11:07

Nyolc megyei lap, a 24 Óra, a Somogyi Hírlap, az Új Dunántúli Napló, a Tolnai Népújság, a Petőfi Népe, a Békés Megyei Hírlap, az Új Néplap és a Heves Megyei Hírlap élén is változás történik a mai naptól. A Mediaworks egy szűkszavú sajtóközleményt adott ki, miszerint folytatja a kiadó strukturális átalakítását. Úgy tudjuk, csupán két főszerkesztő marad vezető beosztásban, Kiss Ernő és Pocsaji Richárd, hat másik vezetőt elküldtek.

„A megyei napilapok területén a főszerkesztő-kiadóvezetői és a felelős szerkesztői munkakör megszűnik. A napilapok élén december 1-től főszerkesztők állnak, akiknek a munkáját egy-egy irodavezető segíti. A fentiekkel egy időben távozik a Mediaworkstől Póré László, Ficsór János, Nánási János, Nimmerfroh Ferenc, Czene Attila és Porcsin Zsolt, akiket Liszkay Gábor vezérigazgató a mai nappal felmentett a munkavégzés alól.

A megyei lapok élére december 1-jei hatállyal a kiadó az alábbi kollégákat nevezte ki főszerkesztőnek:

  • 24 Óra: Takács Zoltán
  • Somogyi Hírlap: Lengyel János
  • Új Dunántúli Napló: Fülöp Zoltán
  • Tolnai Népújság: Finta Viktor
  • Petőfi Népe: Ökrös Csaba
  • Békés Megyei Hírlap: Pocsaji Richárd
  • Új Néplap: Király Ernő
  • Heves Megyei Hírlap: Kühne Gábor”

Az új vezetők többsége belülről érkezett, mindössze a Heves Megyei Hírlaphoz hoztak külsős embert. Úgy tudjuk, a munkatársak sejtették, hogy lesznek változások, főleg a Népszabadság megszüntetése óta. 

Mint arról beszámoltunk, három héttel azután, hogy a kormányközeli Opimus Press megvette a Világgazdaságot kiadó Mediaworksöt, november végén elküldték az üzleti laptól az MNB-alapítványok botrányait feltáró újságírót, Csabai Károlyt. Már akkor is többen azt mondták, a közelebbi és távolabbi kollégák is úgy érzékelik, hogy a személyi váltások nem szakmai alapon történtek.

A Mediaworks október 8-án függesztette fel a Népszabadság nyomtatott és online kiadását, gazdasági okokra hivatkozva.

A vidéki lapok helyzetéről írt cikkünket itt tudja elolvasni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?