Géza
-12 °C
-4 °C

Donald Trump lett az év embere a Time-nál

2016.12.07. 14:05

Stílszerűen derült ki, hogy Donald Trump, az USA januárban beiktatandó új elnöke lett az év embere a Time magazin szerint. A hivatalos bejelentést elspoilerezve maga Trump írta ki a Twitterre a nagy hírt, legalábbis burkoltan:

Persze aki követte és ismeri Trump közösségi médiás, elsősorban a Twitteren folytatott tevékenységét, az egy cseppet sem lepődött meg azon, hogy ebben is első akart lenni. Az új elnök hatalmas megtiszteltetésnek nevezte, hogy

egy ilyen fontos magazin, aminek a címlapján volt szerencsém többször is szerepelni idén, engem választott az év emberének.

Trump mögött az a Hillary Clinton végzett, akit az elnökválasztás során is legyőzött. Trump befutója nem meglepő, hiszen a Time hagyományosan minden választási évben az elnöknek vagy jövendőbeli elnöknek adja a címet. Barack Obama 2008-ban és 2012-ben, George W. Bush 2000-ben és 2004-ben, Bill Clinton 1992-ben kapta meg a címet. Clinton 1998-ban azzal a Ken Starr ügyésszel közösen lett az év embere, aki pont a leváltásáért harcolt.

A Time idei 11 finalistája között egyébként Simone Biles (Rio négyszeres olimpiai bajnoka), Recep Tayyip Erdoğan (török elnök), Nigel Farage (a brit függetlenségi párt elnöke, a brexit kiharcolója) és Beyoncé Knowles énekesnő is szerepelt.