Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

PamKutya, JustVidman és tiv tivy uralja a magyar YouTube-ot

2016.12.07. 11:05

A 2016-os év legnépszerűbb YouTube-videóinak toplistája elég egyhangú: az első tíz között JustVidman (4) PamKutya (3) és tiv tivy (2) tobzódik, a sormintát csak a Magyarország halszagúként ismert, elég hányatott sorsú 1956-os emlékdal töri meg. A listavezető PamKutya egy Adele-paródiával, a második helyen is ő áll (Majka kifigurázásával), a bronzérmet pedig  JustVidman Lények, amikről még nem hallottál 1. rész című videója vitte el.

A Való Világ 8. évadából kiszavazott tiv tivy két totálisan értelmetlen videóval (Itt a piros tojas és Nyari flash 3 - szokik a malna - namasztek) szerepel a listán. Magyarország kedvenc zenei videóinak toplistáját Sia és Sean Paul Cheap Thrills című videója vezeti, a legnépszerűbb hazai kontent a nyolcadik helyre befutó Halott Pénz Majd című dala volt. A YouTube-ra ma már percenként több mint 400 órányi anyagot töltenek fel és naponta több százmillió órányi videót néznek meg az internetezők, PamKutya Adele - Hello paródiáját például több mint 2 millió alkalommal indították el.

Magyarország legfelkapottabb YouTube videói 2016-ban

   videó címe YouTube csatorna
1. Adele - Hello PARÓDIA ! Pamkutya PamKutya
2. Majka - Eléglesz PARÓDIA ! Pamkutya PamKutya
3. Lények, amikről még nem hallottál 1. rész JustVidman
4. Katasztrofális Android alkalmazások 7. rész JustVidman
5. Nyari flash 3 - szokik a malna - namasztek tiv tivy
6. Itt a piros tojas tiv tivy
7. Justin Bieber - Sorry PARÓDIA ! Pamkutya PamKutya
8. Katasztrofális Android alkalmazások 8. rész JustVidman
9. Egy szabad országért magyarforradalom1956
10. Lények, amikről még nem hallottál 2. rész JustVidman

A listát a Google állította össze, és még mielőtt a nézettség miatt háborogna bárki is, ezt kell tudni hozzá:

A YouTube toplisták összeállításakor a nézettség mellett azt is figyelembe vették, hogy egyes videók mekkora hatást váltottak ki, hányan osztották meg, kommentelték és lájkolták őket. 

Ami a világ többi részét illeti, az idei toplistát 135 millió megtekintéssel az a Carpool Karaoke-epizód vezeti, amiben Adele énekelt James Corden autójában. Második helyre egy japán viccesvideó futott be, a 68 másodperces Pen-Pineapple-Apple-Pen, harmadik a csörgőkígyók "csörgőjével" foglalkozó What’s Inside a Rattlesnake Rattle? lett. A világ a legnépszerűbb zenei videók tekintetében is másképp gondolkodik, mint mi, a legnépszerűbb a Fifth Harmony Work from Home ft. Ty Dolla $ign című videója lett.