Strigulázzon a legtöbbet gyilkoló James Bonddal!

2016.12.30. 07:05
A karácsony és szilveszter közti időszak annyiban mindenképpen nagyon hasonlít a nyári vakáció idejére, hogy aki végigdolgozza, az valahol a lelke mélyén nagyon utálja azokat, akik otthon tölthetik ezt a néhány napot. Ha azon szerencsések közé tartozunk, akiknek semmi dolguk az év utolsó előtti napján, jól becsüljük meg a helyzetünket. Azoknak, akik a tévé előtti agypusztítást választják, adunk pár tippet, melyik napszakban merre lövöldözzünk a távirányítóval.

Vajna apó jóvoltából mindjárt a Dirty Dancinggel kezdhetjük a napot pontban reggel nyolctól a Mozi+ csatornán. Ha esetleg már a könyökünkön jönne ki Patrick Swayze és Jennifer Grey románca, átkapcsolhatunk a Film+-ra, ahol kilenctől Lucky Luke-ért izgulhatunk, és ha már egyszer felcsaptuk a kovbojkalapot, lehetőleg fél egyik le se vegyük, akkor kezdődik ugyanis a Toy Story 2.

Nemrég az Economist különböző szempontok alapján (pl. elfogyasztott martinik és nők) rangsorolta a James Bondot alakító színészeket, és az jött ki, hogy Pierce Brosnan volt az eddigi legtöbbet gyilkoló 007-es ügynök, aki a statisztika szerint részenként átlagosan 21,25 embert tesz el láb alól. Fél 12-től A világ nem elég megy majd a Mozi+-on, úgyhogy a kanapén ülve akár strigulázhatjuk is a kicsinált gazfickókat.

Jó napjuk lesz azoknak is, akik Sylvester Stallone filmjein nevelkedtek: 15:25-től az Expendables második részét adja a Film+, este hétkor pedig a Rambo 3 megy majd a Mozi+-on. Ugyanitt 23:10-től a Kingsman első részét nézhetjük, ami az utóbbi évek egyik legszórakoztatóbb kémfilmje volt (kritikánkban mi is csupa szépet írtunk róla), és ugyebár már úton van a folytatás is. És nem panaszkodhatnak a Tom Cruise-rajongók sem: negyed öttől a Jack Reachert adja a Mozi+, 21:05-től pedig a Mission: Impossible harmadik részét az m2.

Ha esetleg megrögzött múltba révedők vagyunk, akkor is van miből választanunk: 19:25-től az 1978-as Superman kezdődik a Dunán Marlon Brandóval, 22:10-kor Vészi Endre és Gábor Pál filmje, az Angi Vera az M5-ön, 22:35-től Kertész Mihály 1942-es klasszikusa, a Casablanca az ATV-n (nemrég összegyűjtöttük belőle a legjobb dumákat), hajnali fél kettőtől pedig Alfred Hitchcock nyomaszt a Madarakkal. Ha dalosan nosztalgiáznánk, a 101 éve született G. Dénes György, alias Zsüti, dalait hallgathatjuk a Duna World műsorán, pontban héttől.

Robert De Nirót este kétszer is megnézhetjük: egyszer az Apádra ütökben, Ben Stiller mellett, este kilenctől a TV2-n, egyszer pedig a Machetében, Danny Trejo, Jessica Alba és Steven Seagal társaságában, 22:45-től a Film+-on. És ha már Steven Seagal, ne feledjük, hogy a Száguldó erőd pontban kilenckor kezdődik a Mozi+-on. De jól gondoljuk meg, hogyan választunk, hiszen ugyanekkor kezdődik például A sötétség kapui Nicolas Cage főszereplésével, valamint a Halálos fegyver negyedik része is Mel Gibsonnal.

Bár kritikusunk bealudt rajta, tévé előtt tespedéshez valószínűleg tökéletes lesz a második SpongyaBob Kockanadrág-film (amelyik a Ki a vízből alcímet viseli). Vujity Tvrtko valószínűleg nagy rajongó lehet, hiszen még a film vetítésére is SpongyaBob-festéssel az arcán érkezett. Ezt mindenképpen tartsuk észben, amikor a filmet nézzük 19:10-től a TV2-n. Viszont Ryan Gosling-rajongók, figyelem! Ugyanebben az időpontban kezdődik a Szerelmünk lapjai az RTL2-n – a reklámok alatt pedig akár egy kis Magyar Nemzetet is lehet olvasgatni.

SPONGYABOB: KI A VÍZBŐL! - Hivatalos beharangozó előzetes

És ha már Magyar Nemzet és sajtó: 22:20-kor startol a SuperTV2-n a beszédes című Hogyan veszítsük el barátainkat és legyünk magányosak filmváltozata, ami egy tapló brit bulvárújságíró New York-i kalandjairól szól a Vanity Fair magazinnál. A sztori ráadásul valódi élményekből táplálkozik, a szerző anti-felemelkedéstörténete, és bár a film messze nem olyan jó, mint a könyv, sőt, inkább kínos, Megan Fox, Kirsten Dunst és néhány kellemetlen poén miatt talán nem rossz döntés idekapcsolni. Egyébként közvetlenül előtte (20:40-től) a Jégkorszak negyedik része megy majd ugyanitt, amire már nem biztos, hogy szükség lett volna, és ugyebár az ötödiktől sem dobtuk el a zokninkat.

A késő esti műsorsáv is komoly dilemmákat tartogathat a magyaroknak: pontban tizenegykor kezdődik A király beszéde az RTL2-n, a Másnaposok a Viasat 3 műsorán és az Erik, a viking a Comedy Centralon, tíz perccel később Joseph Gordon-Levitt lesz látható a pornófüggő Don Jonként az RTL Klubon, fél tizenkettőkor pedig Ridley Scott Prometheusa kezdődik a TV2-n. Ha esetleg nem lett volna segítségére a tévéajánlónk, nézze meg a Bunyó karácsonyig című Bud Spencer-klasszikust (15:40; TV2), abból talán még sosem származott baj az ünnepek alatt.