Megszüntettek egy tekintélyes erdélyi lapot

2016.12.30. 11:02
Anyagi okokból „határozatlan ideig” szünetel a portál működése. A szerkesztőség önerőből folytatná.

Az Erdélyi Riport kiadója, a kolozsvári Progress Alapítvány karácsony előtt arról értesítette a lap szerkesztőségét, hogy 2017. január 1-től anyagi okok miatt határozatlan időre szünetelteti a portál működtetését, a munkatársakkal pedig szerződést bont – írja közleményében az Erdélyi Riport című, 2002-ben hetilapként indult, ma már csak online működő lap.

A szerkesztőség viszont szeretné folytatni a munkát. „Az értesítés nyomán kértük a kiadó vezetőjét, hogy a jogok átadásával, jelképes eladásával adjon lehetőséget nekünk a 14 évnyi munka folytatására, befektetők, támogatók bevonásával. Ugyan a kiadó nem zárkózott el ettől, ez idáig csupán arról biztosítottak, hogy archívumunk, a megjelent anyagok, elérhetőek lesznek a továbbiakban is” – írják.

A szerkesztőség (Parászka Boróka, Pozman Erika, Simon Judit, Szilágyi Aladár, Szűcs László és Tasnádi-Sáhy Péter) azt írja, bár eddig nem büszkélkedtek vele, a lap vagy munkatársai „szinte valamennyi fontos magyar sajtószakmai elismerésben részesültek”, „a hazai és magyarországi szellemi élet számos kiválóságát” sikerült szerzőként bevonniuk a lap műhelyébe.

„Hittünk, hiszünk a sajtó szabadságában, minden esetben szót is emeltünk a szabad sajtóért, nem sejtve, hogy mi maradunk sajtó nélkül szabadon” – írják a közleményben.

Ne maradjon le semmiről!  • Tippek
  • Bankszámla