Örök vetélytársa is megvédte a CNN-t Trumppal szemben

2017.01.12. 11:27
A Fox News műsorvezetője, Shepard Smith kiállt a nagy rivális CNN mellett, miután Trump a sajtótájékoztatóján nekiment a csatornának.

A rövidesen hivatalba lépő amerikai elnök a szerdai sajtótájékoztatóján hírhamisítónak nevezte a CNN-t, és szabályosan ignorálta Jim Acostát, a csatorna riporterét. Smith, a CNN nagy riválisának számító, nyíltan a republikánusokat támogató (bár Trumppal korábban azért néha összeütköző) Fox News részéről Shepard Smith egyértelműen a CNN mellett állt ki az elnökkel szemben.

Trump a CNN riporterére mutat a szerdai sajtótájékoztatón
Trump a CNN riporterére mutat a szerdai sajtótájékoztatón
Fotó: Lucas Jackson / Reuters

Smith a szerdai hírműsora végén mondta az alábbiakat: "A CNN tudósítása az orosz ügyről egészen más volt, mint azé a hírportálé (Buzzfeed - a szerk.), amely nyilvánosságra hozta a teljes dokumentumot. Bár mi a Foxnál nem találtunk arra bizonyítékot, hogy a CNN tudósításának lenne alapja, úgy látjuk, hogy a munkatársaik megfeleltek az alapvető újságírói normáknak, és sem őket, sem pedig más újságírókat nem szabadna ócsárolnia és semmibe vennie a megválasztott elnöknek" - mondta Shepard Smith.

A CNN kedden számolt be arról a jelentésről, mely szerint Oroszországnak állítólag kompromittáló adatok vannak birtokában Trumpról, de a Buzzfeeddel ellentétben nem hozta nyilvánosságra a teljes jelentést, és nem is ismertette a dokumentumban található, egyelőre bizonyítatlan állításokat. A CNN a sajtótájékoztató utáni közleményében is hivatkozott ezekre, és hozzátették, teljes mértékben megbíznak a saját eljárásukban.

(via Mashable)