Elfogyott a Sztárban Sztár meg egy kicsi lendülete

2017.01.18. 13:02

Az átalakulóban levő tévé piacra mi sem jellemzőbb, mint az, hogy egy kábeladón látható műsor pár héten át simán meg tudta szorítani a nagy országos kertévéket, sőt, a Super Tv2-n látható Sztárban Sztár meg egy kicsi a TV2-csoport messze legnézettebb műsora volt. Ennek vége, az Ötven milliós játszma és a Tények minden korosztályban veri már, igaz, ez az üdvösséghez (értsd: nézettségi verseny első helye) nagyon kevés volt.

A kereskedelmi korcsoportnak nevezett 18-49-es korosztályban a Barátok közt visszavette a koronát a múlt héten első Hiradótól, 17,7 százalékos közönségarány mellé 299 964 nézőt tudott, ami 73 000 nézővel több, mint a 23. helyre bekocogó Tényeké (a legjobb TV2-s műsor). A Sztárban Szár meg egy kicsi itt az első harmincba sem fért be:

Screen Shot 2017-01-18 at 12.54.09.png

A Válótársak továbbra is top 10-es műsor, 19 százalékos a közönségaránya, és csak pár nézővel kapott ki a Dr. Csonttól, ami így a legnézettebb sorozattartalom heti különdíját is megkapta. A Duna TV-n hétvégén elindított A Dal ebben a korosztályban ótvaros nagyot hasalt, 106 676 nézője volt és 6,5 százalékos közönségaránya - olyan filmektől kapott ki, mint Az ördög jobb és bal keze (TV2) és a Zöld lámpás (RTL).

A kereskedelmi korcsoportban a hétköznapok unalmas RTL-fölényt hoznak, a Tények hétfőn és pénteken tudta elkapni a Híradót, ezen kívül a főműsorban csak az Elrabolva 3 vitézkedett péntek este, és slussz. Hétvégén filmekkel esett egymásnak a két tévé, az RTL szombat este az Úszó erőddel, vasárnap a Salt ügynökkel és a Batman: Kezdődikkel verte a TV2 Utódomra ütök-Az elveszett világ párosát.

A teljes lakosságban a TV2 több fokkal jobban áll, az első 30 legnézettebb műsorba hét Tények-adás, három 50 milliós játszma, egy film és a Sztárban Sztár meg egy kicsi is be tudott kerülni, de a nézettségi listát a múlt hetihez hasonlóan a Híradó vezeti, az első két helye egymilliónál is több nézővel. A Dal is szebben teljesít a teljes lakosságot nézve, félmillió nézője és 10,8 százalékos közönségaránya volt, de a háziversenyben így is kikapott a Gasztroangyaltól, ami az egyik legérthetetlenebb sikerműsora a köztévének.

Screen Shot 2017-01-18 at 12.53.48.png

A napi bontás is sokkal kiegyensúlyozottabb, mint 18-49-ben. Az Ötven milliós játszma egész héten verte az Éjjel-nappal Budapestet, Majka műsorvezetése és az élő formátum ezek szerint nagyon beütött a 49+-os korosztálynál (ha én TV2 lennék, abba nem hagynám a műsort), az RTL konstruált realityje csak egyszer tudta döntetlenre kihozni a hetet.