A Népszavához ment 14 egykori népszabadságos újságíró

2017.02.01. 15:23

A Népszava közölte, hogy 14 egykori népszabadságos újságírót vettek fel a laphoz: Batka Zoltán, Boda András, Czene Gábor, Csepelyi Adrienn, Danó Anna, Doros Judit, Hargitai Miklós, Hárs Kata, Hompola Krisztina, Horváth Gábor, Marnitz István, N. Kósa Judit, Kispéter Csaba és Urbán Csilla csatlakozott a szerkesztőséghez. A vándorlásnak még nincs vége, még négyen érkezhetnek.

Korábban a Népszava testvérlapjai, a Vasárnapi Hírek és a Szabad Föld is igazolt a beszántott napilaptól újságírót, hozzájuk Kőműves Anita és Tanács István érkezett. Összesen így húsz, október 8-án utcára került újságíró talált új állást. Vannak távozók is, közös megegyezéssel a Népszava szerkesztőségének négy tagja ment nyugdíjba vagy távozott, ám a lap közlése szerint különböző formákban mindannyiukkal folytatják az együttműködést.

A három szerkesztőség összevont értekezletén Horváth László, a Népszavát és a Vasárnapi Híreket kiadó XXI. Század Média kft. vezérigazgatója nagyszabású fejlesztést és átszervezést jelentett be. Ennek megfelelően a Népszava és a Vasárnapi Hírek szerkesztőségeit integrálják, március közepére a lap teljes szerkezeti és formai megújításon megy át, aminek keretén belül összevonják a szombati lapszámot.

Az integrált szerkesztőséget négytagú szerkesztőbizottság irányítja mostantól: az elnöke Horváth László, tagjai Németh Péter, a Népszava és Kertész Anna, a Vasárnapi Hírek főszerkesztője, valamint Horváth Gábor, a Népszava felelős szerkesztője.