Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem feltétlenül a politika áll a Hír TV-s felmondási hullám mögött

2017.02.01. 11:15
Húsz tévés mondott fel a Hír TV-nél, Simicska Lajos hírtelevíziójánál a napokban. Információink szerint korai lenne még második G-napról beszélni, a lelkiismereti okoknál vannak erősebb motivációk is.

A Hír TV-től távozók többsége a műszakból került ki, leginkább vágók, technikusok, operatőrök mondtak fel Simicska Lajosnak és fogadtak ezzel párhuzamosan örök(?) hűséget Mészáros Lőrinc Echo TV-jének (információink szerint 1-2 műsorvezető és 2-3 riporter/szerkesztő van még a pakliban), ami a médiába benyomuló kormányzati úthenger nyomta sormintának megfelelően leginkább pénzzel igyekszik pótolni a hiányosságait. Így lett a sufnibulvár Ripostból nyomtatott lap és ha minden igaz tévéműsor is, így maradhat fent a piacon olyan, kimutathatatlan olvasottságú napilap mint a Magyar Idők, és így lehet bizonyos tekintetben elfogadható tévének látszó tárgyat csinálni az Echóból is.

Az állami hirdetésekkel tömött Echo TV-t szánják a Hír TV utódjának, ez nyilvánvaló, viszont egy sokkal kisebb volumenű cégről van szó, mint Simicska tévéje, így a bővüléshez emberanyag kell - a piacról kell elhozni őket. A most felmondó tévéseket egyenként kereste meg a felcsúti gázszerelőből lett médiacár tévéje és kínált nekik magasabb fizetést (nem egy esetben 50 százalékkal többet) és/vagy jobb beosztást,  aminek elég nehéz ellenállni, úgy meg pláne, hogy azt is hozzátették, hogy

ez a tévé még tíz év múlva is itt lesz, míg a Hír TV nem biztos, lásd Népszabadság.

Természetesen akadt olyan munkavállaló is, aki lelkiismereti okokból távozott, és politikai meggyőződésébe már nem fért bele a Hír TV által képviselt irány, igaz, a tévé nem ma lett kormánykritikus, hanem nagyjából a G-nap (2015 február 6.) másnapján. Más esetben családi ok is közrejátszott, míg olyan Hír TV-s is akadt, akinek nem tetszett Kálmán Olga leigazolása.

Úgy tűnik, az a cél, hogy a műszak "kivéreztetésével" a Hír TV elsötétüljön, de nekünk egy forrásunk azt mondta, a cégnél számítottak rá, hogy lesznek felmondások, és arra is, hogy mostanában, hiszen az Echo TV műsorszerkezetének átalakulása márciusra várható, és a sztenderd egyhónapos felmondási idő addigra jár le, így megvannak azok, akikkel a távozókat pótolják.