Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Továbbra sem adja ki Schmidt Mária az emlékévvel kapcsolatos költések adatait

2017.02.07. 08:48 Módosítva: 2017-02-07 08:55:28

Hiába kérte ki az '56-os emlékévvel kapcsolatos költéseket a Magyar Nemzet - és köztük mi is - az újság mai száma szerint a Schmidt Mária vezette szervezet továbbra sem hajlandó kiadni a közérdekű adatnak minősülő információkat.

A Magyar Nemzetnek Schmidt továbbra is ugyanazt a választ adta, mint eddig mindenkinek, miszerint az '56-os emlékév programját egységes egésznek tekinti, és miután hivatalosan 2017. június 16-ig tart az egész, ezért megakadályozza, hogy nyilvánosságra kerüljenek az egyébként közérdekű adatok. Szerinte az olyan apróságok, mint mondjuk a költségvetésre vagy a legendás Magyarország halszagú c. dallal kapcsolatos pénzekre vonatkozó adatok kikerülése

indokolatlanul zavarná az emlékév méltó lebonyolítását.

A nemrég a Figyelőt megszerző vállalkozó által említett indokolatlan emlékévzavaráshoz köthető például a gyanúsan magas költségvetésű emlékdal és emlékklip elkészítése, az '56-os hősöket ábrázoló fotók valódiságának kérdése vagy az egészen eszement ötletekre való pénzszórás. A hihetetlen sikereket látva egyébként az '56-os Emlékbizottság további egymilliárd forintot kapott karácsonyra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!