Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Továbbra sem adja ki Schmidt Mária az emlékévvel kapcsolatos költések adatait

2017.02.07. 08:48 Módosítva: 2017-02-07 08:55:28

Hiába kérte ki az '56-os emlékévvel kapcsolatos költéseket a Magyar Nemzet - és köztük mi is - az újság mai száma szerint a Schmidt Mária vezette szervezet továbbra sem hajlandó kiadni a közérdekű adatnak minősülő információkat.

A Magyar Nemzetnek Schmidt továbbra is ugyanazt a választ adta, mint eddig mindenkinek, miszerint az '56-os emlékév programját egységes egésznek tekinti, és miután hivatalosan 2017. június 16-ig tart az egész, ezért megakadályozza, hogy nyilvánosságra kerüljenek az egyébként közérdekű adatok. Szerinte az olyan apróságok, mint mondjuk a költségvetésre vagy a legendás Magyarország halszagú c. dallal kapcsolatos pénzekre vonatkozó adatok kikerülése

indokolatlanul zavarná az emlékév méltó lebonyolítását.

A nemrég a Figyelőt megszerző vállalkozó által említett indokolatlan emlékévzavaráshoz köthető például a gyanúsan magas költségvetésű emlékdal és emlékklip elkészítése, az '56-os hősöket ábrázoló fotók valódiságának kérdése vagy az egészen eszement ötletekre való pénzszórás. A hihetetlen sikereket látva egyébként az '56-os Emlékbizottság további egymilliárd forintot kapott karácsonyra.