Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Gundel Takács Gábor: A rendszerrel volt bajom, amiben a közmédia működik

2017.02.17. 12:12
Az MTVA-tól távozó műsorvezető azt mondja, szakmai kérdésekben, illetve a köztévé kommunikációs megoldásaiban akadtak olyan döntések, amelyekkel már nem tudott egyetérteni.

Február elején derült ki, hogy a Marajd talpon! című vetélkedőt vezető Gundel Takács Gábor otthagyja a köztévét. A műsorvezető most hosszabb interjúban beszélt a távozása okairól az Origónak. (A szókimondó interjú hamar el is tűnt az Origo címlapjáról.)

Gundel Takács azt mondta, nem egy konkrét ok miatt mondott fel, hanem folyamatosan az vetődött fel benne, hogy "a nevemet, az arcomat, a hitelességemet, amiben 33 év munkám van, adhatom-e ezekhez a döntésekhez. Eljött az a pillanat, amikor egyértelművé vált, hogy tovább nem."

Arról is beszélt, hogy felettesei az ő megkérdezése nélkül hoztak a műsorral kapcsolatban döntéseket - így amikor egy jobbikos politikust kizártak a játékból, vagy megváltoztatták a stábja összetételét -, és úgy érezte, ha tovább marad a műsorban, azzal legitimizálja mások döntéseit: 

"Kértem, hogy a cég tegyen meg minden tőle telhetőt azért, hogy a hitelességem helyreálljon. Azt is elmondtam nekik, hogy én a magam részéről csak egyetlen megoldást tudok erre, ha felmondok. Meghallgattak, majd végül ebben maradtunk. Felmondtam."

Gundel Takácsnak ezután felajánlották, hogy sportriporterként továbbra is maradjon a köztévén, de ezt köszönettel visszautasította, mivel neki "nem egyes műsorokkal volt baja, hanem azzal a rendszerrel, amiben a mai magyar közmédia működik."

A műsorvezető még nem tudja, mihez kezd ezután, de a közmédiához csak komolyabb változások után térne vissza, ahhoz "másfajta szemlélet, szakmaiság és koncepció kellene."

Mai hír egyébként az is, hogy a Maradj talpon! új műsorvezetője Kovács Kokó István vagy Héder Barna lehet.