Árpád
-2 °C
4 °C

Tulajdonosa lelövi a Rádió Q-t

2017.02.23. 14:26

"Már csak pénteken, hétfőn és kedden készül élő KeljFelJancsi!" – jelentette be műsorának végnapjait Fiala János csütörtök reggel, de nem részletezte az információt.

A rádió főszerkesztője, Bognár Éva aztán a hvg.hu-nak megerősítette a hírt, és hozzátette, hogy a leállás a teljes Rádió Q-ra vonatkozik. A kérdésekre reagálva elmondta: a frekvencia ugyan még másfél évig az övék, a tulajdonos képviselője és az NMHH közötti tisztázatlan kérdések miatt azonban felfüggesztik a sugárzást. Heteken belül az is kiderül, lesz-e folytatás.

Az NMHH a hír kapcsán azt közölte, hogy a rádió ellen amiatt indítottak eljárást, mert nem teljesítette a 2016. szeptember 5. és 2016. december 31. közötti időszakra vonatkozó kötelező adatszolgáltatást, ami minden Magyarországon bejegyzett közösségi médiaszolgáltató törvényi kötelezettsége. A rádió a végzést február 15-én vette át, egyelőre nem válaszolt rá.

"A rádió tehát semmiféle külön eljárás alatt nem áll, ezért minden további lépése, amellyel a rádió elhallgatását fontolgatja, nem a hatóság felelőssége, hanem a tulajdonos saját hatáskörébe tartozik, egyéni szabad döntésén alapul, ennek nincs köze a hatósághoz. A Rádió Q egy körzeti közösségi rádió, azaz nem fizet sem frekvencia-, sem médiaszolgáltatási díjat. A médiaszolgáltató meglévő frekvenciájának hasznosítására még 1,5 évig jogosult" – írja az NMHH.

A Rádió Q a Start Média Kft. tulajdonában van, a nevében pedig Vadas Tamás üzletember jár el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?