Csodálatos fejlesztéssel irtja a trollokat egy norvég hírportál

2017.03.02. 13:04

Az orosz bérkommentelők, trollok és a cikket el sem olvasó indulati hozzászólók világában iszonyatosan fontos fejlesztést vezetett be a norvég NRK nevű hírportál, amivel könnyen ki lehet szűrni azokat, akik értelmes párbeszéd helyett csak szétbarmolni akarják a kommentszekciót a cikkek alatt.

A Local írja, hogy az NRK egy hónapja vezette be azt az új fejlesztést, amitől az oldal azt várja, hogy csak olyanok kommenteljenek, akik ténylegesen elolvasták a cikket. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a kommentelés előtt a rendszer feldob egy háromkérdéses kvízt, és csak azt engedik hozzászólni, aki mindhármat meg tudja helyesen válaszolni. Ehhez pedig ugyebár el kell olvasni a cikket.

Ettől a fejlesztéstől azt várják, hogy a hozzászólók így sokkal jobban megértik a témát, amihez hozzászólnak, és kisebb az esély arra, hogy a cikk témájától eltérő trollkodás vagy offtopik okoskodás kerekedik a kommentszekcióban. A felhasználók egyébként üdvözölték az újítást, és egyesek szerint érdemes lenne három helyett rögtön öt kérdéssel szűrni azokat, akik előbb szövegelnek, mint olvasnának.