Zsófia
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Gundel Takács nem bírta már a közmédiát, ezért átment az Origóhoz

2017.03.28. 10:24

Az Origo Szpíker Korner sportmagazinját vezeti tegnap óta Gundel Takács Gábor, jelentette be a kormánypárti hírportál. Gundel Takács magyar és nemzetközi fociról beszélget majd állandó vendégeivel, mint a korábbi origós Hegedűs Henrik, aki közben az MLSZ kommunikációs munkatársa lett, vagy dr. Borbély Zoltán, a labdarúgó szövetség egykori jogi igazgatója.

A Maradj talpon! nevű vetélkedőt otthagyó, az olimpiai kampányban csalódó műsorvezető korábban arról beszélt, hogy már nem tudta elviselni az állapotokat, amik a közmédiában uralkodnak, ezért döntött a váltás mellett.

Az Origo ennek ellenére mégis meglepő húzásnak tűnik, hiszen a Lázár János londoni utazása óta szisztematikusan szétvert, majd kormánypropagandává alakított egykori piacvezető portál fideszes kézi vezérlése nyílt titok a szakmán belül, amiről több egykori ott dolgozó is beszélt, mint például legutóbb Birkás Péter a tech rovatból. Az újságíró hétfőn egy Facebook-posztban beszélt arról az értelmetlen szervilizmusról, aminek részeként nem lehet az Origón rosszat írni Donald Trumpról, az oroszokról, illetve a címlapról mindenféle ok és magyarázat nélkül kerülnek le a szerzők cikkei.