Sámuel, Hajna
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Visszavonta a Pepsi a botrányos reklámot

2017.04.06. 14:05

24 óra sem telt el a megjelenése óta, a Pepsi máris visszavonta a Kendall Jenner főszereplésével készült, hatalmas felháborodást kiváltott reklámját. A hirdetésben Jenner egy fotózást hagy ott egy tüntetés kedvéért. Ledobja a parókáját, letörli a sminkjét, és csatlakozik a béke mellett protestálókhoz. A boldogan és felszabadultan (cseppet sem dühösen) tüntető fiatalok biztatása mellett átnyújt egy dobozos kólát az egyik rendőrnek. A rendőr beleiszik, a tömeg boldogan éljenez, az egészet egy fejkendős, muszlim lány fotózza. Innentől a rendőrök és a tüntetők nagy örömmel kóláznak együtt, majd megjelenik az "Élj merészebben, élj hangosabban, élj a pillanatnak" szlogen. A hirdetés nagy botrányt okozott, elsősorban azért, mert sokan úgy érezték, hogy bagatellizálja a világban zajló konfliktusokat, tüntetéseket. 

A Pepsi elnézést kért a reklám miatt. Közleményük szerint egy globális üzenetet akartak közvetíteni egységről, békéről és egyetértésről, de elhibázták, és bocsánatot kérnek. Ami a legviccesebb az egészben, hogy a reklám főszereplőjétől, Kendall Jennertől is bocsánatot kérnek, holott nem ő az, akit megsértettek.

Nem akartunk egy súlyos kérdést elbagatellizálni, visszavonjuk a reklámot, és leállítunk minden további megjelenést. Bocsánatot kérünk Kendall Jennertől, hogy ilyen helyzetbe hoztuk.

Természetesen a reklám azonnal mémesedett, itt lehet megnézni egy válogatást a legjobbakból. Az egyik legtöbbet idézett reakció Martin Luther King egyik lányától érkezett, aki "Ha apám tudta volna, hogy mire képes egy Pepsi!" szöveggel posztolt egy képet arról, amikor az apját egy tüntetésen lefogták a rendőrök.