Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Beperelik Sebestyén Balázsékat a Reggeli Show miatt

2017.04.28. 09:29
A Class FM tulajdonosa beperelte Sebestyén Balázst és feleségének cégét, mivel szerinte a Reggeli Show lenyúlta a Morning Show logóját és a műsor címét.

Michael McNutt, a Class FM tulajdonosa bírósághoz fordult védjegybitorlás miatt, mivel a rádió Morning Show című műsorának műsorvezetői Reggeli Show néven viszik tovább a reggeli rádióműsort a Rádió1-en, ami McNutt szerint meglehetősen hasonlít a Class FM tulajdonához – írta meg a Blikk.

McNutt keresetében a lap információi szerint az áll, hogy „a Morning Show minden részletét lemásolja a célja érdekében”, és „arra törekszik, hogy megtévessze a fogyasztókat és elhitesse velük, hogy a Reggeli Show azonos a Morning Show-val”.

„Balázst jó szakembernek tartom, de a jogszabályok rá is vonatkoznak. Meg kell érteni, hogy a Morning Show egy brand, amit nekem meg kell védenem. Én csak azt akarom, hogy senki ne másolhassa le a logónkat és a nevünket” – mondta a Blikknek McNutt.

McNutték a Blikk szerint azt kérték a bíróságtól, kötelezze Balázst, hogy nyilatkozatban kérjen bocsánatot. Ezenkívül öt napon keresztül minden adás elején olvassa be a védjegybitorlást megállapító ítéletet. A keresetből kiderül továbbá, hogy kötelezni akarják Sebestyént, közölje, mennyit keresett védjegybitorlással, és ezt térítse meg. A kereset azért vonná perbe Balázst, mert szerintük rosszhiszeműen próbálta megszerezni a nevet, és miután ez nem sikerült, lefordította a Morning Show-t Reggeli Show-ra.

„Megértem, hogy McNutt nem tud belenyugodni, hogy elvesztették az analóg frekvenciájukat, de unalmas, hogy mindig a mi nyakunkon próbál felkapaszkodni. Szórakoztat, hogy éppen ő beszél védjegylopásról, akit simliskedései miatt öt évre eltiltottak a cégvezetéstől Magyarországon, ráadásul pontosan tudjuk, hogyan jutottak hozzá a régi nevünkhöz” – mondta a Blikknek Balázs, arra utalva, hogy állítása szerint üzlettársa a tudta nélkül adta el a Morning Show nevet az azóta már csak online működő Class FM-nek.

Michael McNutt novemberben, az Indexnek adott interjújában még azt mondta: „Nagyra értékeljük Balázs munkásságát, ami nem csak a Class FM-nél töltött hét évről szól. Megértem, hogy szenvedélyes, de pár hét múlva már lehet, másképpen nyilatkozik. A magam részéről csak azt mondhatom, hogy tisztelem Balázst, mindig is tiszteltem, és igen, vannak olyan kérdések, amiket tisztázni kell. A mai napig azt mondom, ez az egész egy félreértésből indult és mérgesedett el, és mint mindent, ezt is meg lehet oldani – idővel.”

Ne maradjon le semmiről!