Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Ez nem a fater Twin Peakse

kultrovat podcast
2017.05.25. 07:23 Módosítva: 2017.05.25. 07:44

25 évvel ezelőtt Laura Palmer a Vörös szobában azt ígérte Cooper ügynöknek, hogy negyedszázad múlva találkoznak, és tessék: Mark Frost és David Lynch 18 részes harmadik évaddal támasztja fel minden idők egyik legfontosabb sorozatát, a Twin Peakset. Jóhogy kibeszéltük a premiert, és nem fogtuk vissza magunkat, azaz spoileres tartalom következik.

Ez nem a fater a Twin Peakse

Kultrovat podcast 32. epizód
00:00:00 / 00:00:00

Hangulatban és vizualitásban nem sok ellenfele akad a Twin Peaksnek, de nem a kapkodó idegbetegek sorozata, időt kell hagyni neki, és elmerülni abban a világban, ami csak Frost és Lynch fejéből pattanhatott ki. A nők elleni erőszak ábrázolása viszont legalább olyan meghökkentő egy 2017-es sorozatban, mint az az amerikai proliszokás, hogy a házipálinkát befőttesüvegből isszák. 

Miért jó ez?

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő.