Kormányközeli kézbe került a Mandiner

2017.06.01. 11:30 Módosítva: 2017.06.01. 12:54

Új tulajdonosa van a Mandinernek, mégpedig Orbán Viktor korábbi tanácsadója, illetve az utóbbi időben Habony hitelezőjeként elhíresült Tombor András. A változást az Átlátszó.hu szúrta ki, amely egyik posztjában már a múlt héten belebegtette, hogy hamarosan megtörténhet a váltás, hiszen Tombor létrehozta a Mandiner Press Kft. nevű céget. Mostanra már az impresszumban is ez olvasható.

Az üzlettel kapcsolatban az Átlátszó azt írja, hogy hiába nem igazán komoly a Mandiner elérése, annak megszerzése stratégiailag mégis fontos lehet a Habony-közeli körnek, mert elsősorban jobboldali szavazók olvassák, viszont korábban itt is megjelentek olyan kormányzati kritikák, amik konzervatív/jobboldali íróktól érkeztek. Az ilyen jellegű írások barátságosabb hangvételbe való terelése sokat számíthat a kampány során. Az Átlátszó megjegyzi, hogy két munkatárs neve (Bukovics Martin és Bakó Beáta) már ki is került az impresszumból.

Tombor András a hazai média egyik meghatározó figurája, főleg mióta ő lett az Atmedia nevű cég tulajdonosa, ami a TV2 és az MTVA tévé csatornáinak is értékesíti a reklámidejét. Arról, hogy milyen egyéb érdekeltségei vannak, tavaly novemberben írt portrécikkünkben lehet olvasni.

Frissítés: A Mandiner oldalán megjelent egy hivatalos közlemény is a tulajdonosváltásról. Ebben az olvasható, hogy Szalai Zoltán lesz a lapigazgató, a főszerkesztő továbbra is Rajcsányi Gellért marad.