Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Magyar Idők is Mészáros Lőrincé lesz

2017.06.02. 10:04
Liszkay Gábor eladja a kiadót a Mediaworksnek, a munkavállalók egy részét elbocsátják.

A Magyar Idők Kiadó Kft. 2016-os éves beszámolójához leadott kiegészítő mellékletben szúrta ki a Hvg.hu, hogy a kiadó jelenlegi 100 százalékos tulajdonosa, Liszkay Gábor el fogja adni a céget a Mediaworks Zrt.-nek. Ezért 77 millió forintos tartalékot képeztek az elbocsátások miatti költségekre.

11954768 10153543627751093 8527352375335807322 n
Fotó: Orbán Viktor / Facebook

„Az átszervezés következtében a munkavállalók egy részének meg fog szűnni a munkaviszonya, a bekövetkezendő felmondási bérekre, végkielégítésekre, szabadságmegváltásokra képzett a Társaság ekkora mértékű céltartalékot” – idézi a mellékletet a Hvg.hu.

A tranzakció egy olyan országban, ahol a sajtó jelentős részét nem a kormány tartja a kezében, meglepő lenne, mivel a Népszabadság bezárása után Mészáros Lőrinc közvetett tulajdonába került Mediaworks tavaly veszteséges volt, 11 milliárdos árbevétel mellett 2,5 milliárd forintos mínuszt hozott össze. A Magyar Idők Kiadó Kft. viszont egy év alatt közel 1,5 milliárd forinttal növelni tudta az árbevételét, amely így 2,4 milliárd forintra duzzadt, és 2016-ban 375 millió forint adózás előtti nyereséget könyvelhetett el.

Az eladást így aligha üzleti racionalitás diktálja, hanem a centralizálás: a Mediaworks adja ki többek között a Nemzeti Sportot és a Világgazdaságot, de tavaly megszerezte a Pannon Lapok Társasága Kft.-t is, amely négy dunántúli megyében napilapok gazdája.

Ne maradjon le semmiről!