Egy Netflix-sorozatot másolva lett öngyilkos egy perui férfi

2017.06.08. 14:44

A 13 Reasons Why (13 ok) című sorozat a Netflix idei kínálatának egyik sikeres darabja volt, az öngyilkosságba menekülő tinilány sztorija nagy port vert fel mindenütt, és sajnos úgy néz ki, a hatása túlmutat a közösségi médiás szájkaratén. Egy 23 éves perui férfi, bizonyos Franco Alonso Lazo Medrano a sorozatban látottaknak megfelelően hangfelvételeket hagyott maga után, majd kiugrott az ablakon.

A hírt leközlő perui lapban azt írják, hogy a negyedikről kiugró férfi túlélte a zuhanást, de a kórházba szállítás után meghalt. A rendőrök a lakásában két búcsúlevet is találtak, az egyikben a barátnőjétől köszönt el, a másikban pedig utasításokat hagyott, melynek alapján hangfelvételeket kell majd eljuttatni bizonyos emberekhez - azokhoz, akik miatt öngyilkos lett.

A Netflix-sorozatot többen is azzal vádolják. hogy az öngyilkosságot követendő példának állítja be, de a cég és a sorozat producerei (köztük Selena Gomez popsztár) ezt tagadják.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport