Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

A vizes vb szervezői szerint is elfogadhatatlan volt az ATV stábjának zaklatása

2017.07.06. 21:26
Az ATV stábja a vizes vb helyszínén akart forgatni, de a biztonságiak trágárságokat ordibálva kikergették őket a helyszínről, az egyik riportert meg is lökdösték. A szervező cég vizsgálatot indított.

Forgatás közben megtámadták az ATV Heti Napló című műsorának stábját - írja a csatorna. A riporter és az operatőr a Városligetben, a jövő héten kezdődő vizes világbajnokság helyszínén, közterületen akart forgatni. Többen az építkezésről azonban kiabálni kezdtek velük, sőt egyikük többször meg is lökte az operatőrt. A stáb a történtek miatt azonnal szólt a rendőröknek, mire azonban kiértek, a lökdösődő férfi eltűnt, a területen dolgozó biztonsági őrök pedig azt mondták, nem ismerik.

A 444.hu azt írja: az inzultált riporter, Benyó Rita rágalmazás és könnyű testi sértés miatt feljelentést tesz. A portál azt írja, az egyébként civil öltözetet viselő férfi olyanokat kiabált neki, mint hogy "nem félek egy nőt megütni", valamint több trágár és megalázó sértést vágott hozzá. Azt írják, miután a biztonságiak azt állították, nem ismerik a civil ruhás támadót, közölték a rendőrökkel, "biztos egy ligetvédő volt".

Az esetre este a vizes vb-t szervező Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. is reagált, közölve, hogy az ATV-nek nem volt forgatási engedélye, pedig csak azzal lehettek volna a helyszínen, de azért így is elnézést kérnek az elfogadhatatlan stílusért és helyzetért:

A szervezők közleménye

"A 17. FINA Világbajnokság városligeti helyszínén jelenleg aktívan zajlanak az építkezések, erre a területre csak külön forgatási engedély birtokában lehetséges a bejutás, ahogyan a videófelvétek készítése is forgatási engedélyhez kötött. A vizes világbajnokságot szervező és lebonyolító Budapest 2017 Nonprofit Kft. által megbízott biztonsági szolgálat feladata a helyszín biztosítása, többek között annak az ellenőrzése is, hogy a helyszínen csak forgatási engedéllyel rendelkező stábok forgathassanak. Az ATV stábja nem rendelkezett forgatási engedéllyel, ugyanakkor a helyszínen kialakult helyzet és stílus elfogadhatatlan, az ATV stábjától ezért elnézést kérünk. Az ügyben vizsgálat indult. A szinkronúszás helyszínét a jövőhéten sajtónyilvános eseményen adjuk át, melyre az ATV stábját is szeretettel várjuk."

Az MTVA ezzel nagyjából egy időben reagált arra, amit az Indexhez hasonlóan több lap megírt: hogy kizárólag az MTVA forgathat a vizes vb eseményein.

Közölték, hogy az úgynevezett vegyes zónákban továbbra is forgathat bármilyen stáb, ha a FINA nem határoz másként, viszont "jogtulajdonosként továbbra is fenntartják a jogot, hogy magáról a rendezvényről - az úszószámokról, a vízilabda-mérkőzésekről, a szinkronúszó-gyakorlatokról, az ugrásokról és az eredményhirdetésekről - egyetlen más magyarországi médium sem forgathat".

Ne maradjon le semmiről!