Már bele lehet kötni az új magyar hírportálba, a Zoom.hu-ba

2017.07.20. 10:38

Elindította tesztüzemét a Zoom.hu, a biztonságpolitikai szakértőként is ismert Tarjányi Péter politikával, gazdasággal és szórakoztatóiparral foglalkozó hírportálja. 

"Kedves olvasók, ahogy azt a Facebook-oldalunkon megígértük, ma elindul valami. Mi bétaverziónak hívjuk, de nevezhetjük tesztüzemnek, vagy mint régen az induló nyomtatott lapoknál, próbaszámnak. A következő hetekben minden nap jelentkezünk friss írásokkal, amik azt szolgálják, hogy teszteljük – önök és mi is – a rendszerünket, és megmutassunk valamit abból, amilyennek a Zoom.hu-t megálmodtuk. Nem ígérünk teljes hírszolgáltatást, ahogy szép címlapot sem, csak olyan cikkeket, amik szerintünk érdekesek vagy fontosak. Teszteljenek velünk, kössenek belénk!" - olvasható a Zoom.hu indulását beharangozó cikkben.

Ahogy azt korábban megírtuk, a magát "független, szabadelvű, Európa-párti" médiumként meghatározó portál vezetői június közepéig 21 munkatárssal szerződtek. A főszerkesztő a korábban az Indexet is kiadó CEMP csoport két portálja, a Dívány és a Port.hu előző főszerkesztője, Zappe Gábor lesz, a lapigazgató Szegő Péter (korábban Propeller, közmédia, Mediaworks) lesz, a tavaly bezárt Népszabadság utolsó főszerkesztője, Murányi András pedig hírigazgatóként dolgozik majd a cégnek. A gazdasági rovatot Vitéz F. Ibolya (korábban Világgazdaság, HVG), a szórakoztatót a szintén a CEMP-hez tartozó Port.hu kulturális programajánló portál főszerkesztő-helyettese, Marczisovszky Márton viszi majd.

Az újságírók között lesz legalább négy volt origós, két volt velvetes (a portál kiadója az Index.hu Zrt.), egy egykori indexes, több népszabadságos, népszavás és Magyar Nemzet-es újságíró is.

Tarjányi hírportálja, a Zoom.hu 2008. áprilisától pontosan egy évig egyébként működött már, de egy év után felmondtak az összes munkatársnak, mivel Tarjányi egy olyan cégnek adta el a portál jogait, amely nem kívánta fenntartani az eddigi tevékenységet. Tarjányi akkor úgy indokolta a döntését – a számára kedvező adásvétel mellett –, hogy „szerinte a politikai újságírásban nehéz idők következnek”.

A tesztüzem után a tervek szerint augusztus végén vagy szeptember elején indul be "rendesen" a portál.

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Hírek