Sebestyén Balázs a legértékesebb celeb 2017-ben

2017.07.31. 23:55
Tavaly csak a negyedik volt, akkor Ördög Nóra nyert. Sok az újonc a listán, Sarka Kata egy hellyel előrébb végzett, mint Hajdú Péter.

A Forbes minden évben listázza a legértékesebb hazai hírességeket, partnerük idén az NRC kutatócég volt. Online kutatásukkal a celebek ismertségét, kedveltségét és hitelességét mérték, a Forbes által felkért zsűri pedig sztárok 

  • pénztermelő képességét, 
  • profizmusát, 
  • tartalmasságát 
  • és közösségi médiás jelenlétét 
  • pontozta. 

A végleges pontszámhoz a szerkesztőségi szavazatok is hozzájárultak, ilyen arányban: NRC (300 pont), zsűri (400 pont) szerkesztőség szavazat (100 pont), tehát összesen 800 pontot lehetett elérni. Ennek alapján alakult ki a sorrend, amit most megmutatunk mi is, lehet hüledezni vagy éppen ellenkezőleg, örömködni.

1. Sebestyén Balázs 625 pont. Facebookon 391 ezer Instagramon 137 ezer követője van. A Class FM-mel történt szakítás után a Rádió1-en folytatta, ma is a legmeghatározóbb rádiós műsorvezető, miközben az RTL Klub vezető arca is. Külön érdekesség, hogy a TV2 és az RTL Magyarország tulajdonosánál is dolgozik. Fontos annyira a tévének és a rádiónak is, hogy ezt a helyzetet mindkét fél elfogadja. Gyártó cégével rádiós és egyes tévés műsorainak producere is. Szókimondása, függetlensége még egy politikával átitatott helyzetben is megőrizhető. Három helyet javítva lett az első

2. Ördög Nóra 624 pont. Facebook: 128 ezer követő, Instagram: 54 ezer követő. Műsorai korántsem olyan sikeresek a TV2-n, mint az RTL-en voltak, de az elmúlt szezonban még mindig inkább nézték az övéit, mint másokét. Meg tudta őrizni érzelmes anyai imázsát, amelynek kereskedelmi értéke is van. Egyre aktívabb a közösségi médiában. Egy helyett visszacsúszott.

3. D. Tóth Kriszta 615 pont. Facebook: 137 ezer követő, Instagram: 37 ezer követő. Az újságíróból lett celeb egy helyet ugrott felfelé akkor, amikor celebből ismét újságíróvá tudott lenni. Médiatulajdonos, főszerkesztő, a mai modern nőkép egyik legfontosabb magyarországi szószólója, a wmn.hu kiadója és főszerkesztője. 

4. Majka 609 pont. Facebook: 403 ezer követő, Instagram: 162 ezer követő. Két helyet esett vissza, de ettől még a műsorvezetésben és a zenében is sikeres. Szókimondó, laza, önazonos figura. 

5. Alföldi Róbert 606 pont. Facebook: 120 ezer követő, Instagram: 3 ezer követő. Évek óta nem irányít társulatot, mégis a magyar színházi világ legkeresettebb színésze és rendezője. A legfontosabb színházi események ott vannak, ahol ő van. Közéleti szerepvállalásaiban rendületlenül bátor és hiteles. 

6. Liptai Claudia 592 pont. Facebook: 180 ezer követő, Instagram: 64 ezer követő. Majdnem húsz éve van képernyőn, és ma is meghatározó arc. Ennyi év után volt bátorsága, hogy a független létet válassza, ezzel újra megméresse márkájának értékét a televíziós piacon. Imázsát cukrászattal is kiegészítette.

7.  Tilla 582 pont. Facebook: 45 ezer követő, Instagram: 66 ezer követő. Változatlanul a TV2 egyik legfontosabb műsorvezetője, stabil minőséget hoz a csatornának. Tiszta szívvel című filmjének utóélete figyelemre méltó, több díjat is besöpört vele. 

8. Kiss Ádám 581 pont. Facebook: 461 ezer követő, Instagram: 72 ezer követő. Nagyon ügyesen egyensúlyozik a mainstream és egy szubkultúra határán, közösségi médiabeli jelenléte és sikere kiemelkedő. 

9.  Kasza Tibor 578 pont. Facebook: 940 ezer követő, Instagram: 114 ezer követő. A közösségi média piacvezető szereplője, de jelen van a zenei, a televíziós és a rádiós piacon is. Érdekes módon a mérleg a közösségi média felé billen. 

10. Hajós András 550 pont. Facebook: 33 ezer követő, Instagram: 65 ezer követő. Az egyik legfoglalkoztatottabb televíziós, legutóbb főleg zsűrikbe hívták. Az elmúlt szezonban elkészítette régi álmát, a Dalfutár című műsort. Bátran felszólal közéleti kérdésekben is, kreatív ügynöksége van, és csapatépítő zenei tréningeket is tart. 

11.  Palvin Barbara 546 pont
12. Rubint Réka  540 pont
13. Istenes Bence  525 pont
14. Bereczki Zoltán 524 pont 
14. Radics Gigi 524 pont
15. Szabó Győző 522 pont
16. Mihalik Enikő 521 pont
17. Nagy Ervin 486 pont
18. Sarka Kata 463 pont 
19. Hajdú Péter 449 pont
20. Demcsák Zsuzsa 430 pont

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla