Mészárosé lehet hamarosan az utolsó szabad rádiós frekvencia is

2017.08.02. 11:06

A Magyar Nemzet információi szerint Mészáros Lőrinchez kerülhet az utolsó szabad rádiós frekvencia, ami az egykor Simicska Lajoshoz tartozó Class FM után maradt szabadon, írja a Magyar Nemzet. Erről a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) dönt, aminek mandátuma 2019-ben, tehát a választások után jár le, és mivel kétséges, hogy meglesz a Fidesz kétharmados többsége, ezért még most akarják a fideszes delegáltakból álló hatóságon átverni azt, hogy Mészáros érdekeltségébe kerüljön az utolsó szabad frekvencia is, miután voltaképpen einstandolta a kormányhoz közeli vállalkozói kör az egész rádiós piacot.

A frekvencia kiírása jóval lassabban halad, mint azt a kormánynál szeretnék, miután Simicskától a rádiót megszerző amerikai üzletember, Michael McNutt nem volt hajlandó csak úgy lelkendezve lemondani a rádiója frekvenciájáról, és perre ment. Korábban arról volt szó, hogy ezt a frekvenciát a Rádió 1-gyel országosan terjeszkedő Andy Vajnának szánták, de aztán inkább kivártak. Egészen július végéig nem találtak megfelelő embert, most viszont a Magyar Nemzet szerint feltűnt Mészáros, aki mondjuk a kormánypropaganda elég nagy szeletét tudhatja magának, és a Talentis Groupon keresztül megszerezte az egész Balatonon fogható Part FM-et. Mészáros ráadásul terjeszkedni készül, a cégbíróságra beadott beszámolók szerint rövidesen övé lesz a Magyar Idők és a Karc FM is.

Szóval annyira nem meglepő, hogy közzétette az NMHH az országos kereskedelmi frekvenciára vonatkozó pályázati felhívás tervezetét, amiben van egy Mészárosnak pont kedvező kitétel. Eszerint plusz pont járt a pályázónak, ha 2010 után legalább két évig működtetett valamilyen rádiót, aminek a 2012 óta sugárzó Part Fm pont megfelel. A frekvenciára szintén pályázó Class FM-nek ráadásul annyi hátránya van, hogy a kiírásban megnehezítik azoknak a dolgát, akik legalább legalább öt jogsértést követtek el. A Class FM a médiatanács első hét hónapjában ki is osztott öt büntetést a Class FM-nek. Pont annyit, amennyit az előző hat évben összesen.  • Hírek
  • Árfolyam