250 ezer dollárral próbálta leszerelni az HBO a 6 milliót követelő hekkereket

2017.08.11. 22:57

Továbbra is nyomoznak, hogy ki törte fel az HBO szervereit, és szivárogtatta ki több sorozat, a Trónok harca, a Nagypályások és a Bizonytalan epizódjait, közben viszont kiderült, hogy az HBO nem csak az FBI-ban bízik a hekkerek kézre kerítésében, és sajátos módon próbálták megoldani az ügyet még annak nyilvánosságra kerülése előtt.

A Varietyhez eljutott információk alapján ugyanis az HBO 250 ezer dolláros (64 millió forint) jutalmat ajánlott a zsarolással jelentkező hekkereknek, megköszönve, hogy felhívták a figyelmüket a biztonsági résre. Állítólag ezzel próbáltak időt nyerni, hogy felmérjék, mekkora a valódi kár, csakhogy a hekkerek 6 millió dollárt kértek, így nem született egyezség.

A hekkerek állításuk szerint évi 12-15 millió dollárt keresnek a hasonló zsarolásokkal, az HBO-tól pedig legalább féléves fizetésüket szeretnék megkapni, továbbra is.

A tévécsatorna augusztus 10-ig kapott határidőt a váltságdíj kifizetésére – mivel ez nem történt meg, további szivárogtatásra lehet számítani, a hekkerek ugyanis 1,5 terabájtnyi adatot loptak el.