Olivér
5 °C
8 °C

Hivatalosan is Andy Vajnáé a Bors

2017.09.11. 11:04

Andy Vajna tulajdonába kerül a Lapcom Zrt., aminek olyan médiatermékek vannak a birtokában, mint a Bors, a Délmagyarország és a Kisalföld. Arról, hogy a filmbiztosként, producerként, kaszinómágnásként és tévétulajdonosként is ismert Vajna érdeklődik a cég iránt, még nyáron írt először a Magyar Nemzet. Most pedig a Médiapiacban jelent meg a hivatalos közlemény, miszerint a Lapcom Zrt. részvényeinek 100 százaléka az Avalue Befektetési Kft.-hez, az AV Investments leányvállalatához kerül. A tranzakció akkor zárulhat le, ha a Gazdasági Versenyhivatal is jóváhagyja. A Médiatanács már korábban engedélyt adott a vásárlásra.

A befektetésről Vajna a tranzakcióról kiadott közleményben azt mondta: célja, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat tovább fejlessze. A kibővült médiaportfólió együttműködési lehetőségek széles tárházát kínálja, hiszen egy országos kereskedelmi televízióval (TV2) és egy mind nagyobb lefedettséggel rendelkező rádióval (Rádió 1) példátlan szinergia valósítható meg a hazai médiapiacon.

Ezzel az összes vidéki napilap jobboldalhoz köthető üzletemberek kezébe került: a Mediaworks kiadványai Mészáros Lőrinc tulajdonában vannak, a Russmedia Kft., ami a Hajdú-Bihari Naplót, az Észak-Magyarországot és a Kelet-Magyarországot foglalja magában, néhány hónapja annak a Heinrich Pecinának az érdekeltségébe került, aki a Mediaworks előző tulajdonosa volt, a napilappiac utolsó nagy szelete most pedig Andy Vajna cégéhez kerülhet, ha a Gazdasági Versenyhivatal is beleegyezik. A helyzetet ebben a nyári cikkben mutattuk be részletesen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?