Árpád
-2 °C
4 °C

Távozik az Origo tartalomigazgatója

2017.09.21. 13:49

Az Index úgy tudja, hogy a mai napon közös megegyezéssel távozott György Bence tartalomigazgató az Origótól. A bejelentést az Origót kiadó New Wave Media Group tette meg, a hírt azóta több portál, és az MTI is megerősítette. György helyére Gábor László, az eddig hírfőszerkesztő lép.

György Bence 2004-ben került a TV2-höz, eleinte felelős szerkesztő volt, majd 2009-ben nevezték ki a Tények szerkesztőségének élére. Egy évvel később ismét lépett egyet felfelé, és a TV2 aktuális- és hírműsor-szerkesztőségének vezetője lett, 2014-ben pedig már programigazgatóként adott interjút az Indexnek. Nem volt sokáig ebben a pozícióban, 2015-ben a főleg egykori TV2-s újságírókkal és tévésekkel elindított Faktor.hu ügyvezetője lett, innen került az Origo élére.

A TV2-től annak idején azárt távozott, mert nem látta abban a felállásban, amiben két magánszemély, Yvonne Dederick és Simon Zsolt a cég tulajdonosa az anyagi biztonságot. mármint a tévé szempontjából. Az Origóban mindenki főszerkesztőként tekintett rá, de hivatalos titulusa más volt, tartalomigazgatóként szerepelt, a napi működésért Gábor László felelt, György Bence régi harcostársa, aki a TV2-ből követte az Origóba. 

György Bencét kerestük telefonon, de nem sikerült elérni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?