Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Észak-Koreában is fogható koreai nyelvű adást indított a BBC

2017.09.26. 17:02

Koreai nyelvű rádió- és internetadást indított kedden a BBC, írja az MTI. A brit közszolgálati műsorszóró tájékoztatása szerint a szolgáltatás Észak-Korea egyes részein is elérhető.

"A Koreai-félszigeten élők és a koreai nyelvet beszélők világszerte nyomon követhetik a rádióadást és a legfrissebb híreket online" - közölte a BBC nemzetközi adásokért felelős részlege. A szolgáltatás Észak-Korea több részén is elérhető, annak ellenére, hogy zavarják az adást. A BBC tájékoztatása szerint a koreai nyelvű adás heti hét nap három órán át rövidhullámon, egy órán át pedig középhullámon elérhető.

A szolgáltatást Szöulban, Washingtonban és Londonban készítik az újságírók. A műsorszóró világszolgálata, a BBC World Service igazgatója, Francesca Unsworth hangsúlyozta, hogy a koreai nyelvű adás a közszolgálati társaság méltányos és pártatlan szolgáltatásról szóló hírnevén alapul. A Freedom House emberi jogi szervezet szerint az ázsiai országban a második legerősebb a cenzúra a világon Türkmenisztán után.