Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Több újságírót is elbocsátottak a Zoom.hu-tól

2017.10.09. 12:29

Október másodikától Kustánczi Norbert irányítja főszerkesztőként a Zoom.hu-t, a 38 éves újságíró, kommunikációs szakember nyárig a 24.hu szerkesztőségét vezette, onnan közös megegyezéssel távozott. Információink szerint Kustánczi Norbert már ezen a héten megválik az újság több újságírójától, különösebb indoklás nélkül és a próbaidőre hivatkozva (az újság nagyjából a próbaidő idején, három hónapon belül indult). Eddig elküldte Vitéz F. Ibolya főszerkesztő-helyettest, aki a gazdaság rovat vezetője is volt, Szirmák Erik politikai újságírót, Vajda Juditot, a szórakozás rovat munkatársát, valamint a portál közösségi oldalának kezelőjét, Barsi Zoltánt, de úgy tudjuk, további elbocsátások is lesznek. Úgy tudjuk, van munkatárs, akit szabadsága alatt, telefonon rúgtak ki.

Kustánczi négy évig volt a 24.hu főszerkesztője, őt október 4-én Szigeti Péter váltotta, aki eddig a Kreatívot kiadó PPH Media tartalomfejlesztési vezetőjeként dolgozott. A Zoom.hu tulajdonosa egyébként az a Tarjányi Péter, aki nemrég egy politikai mozgalom elindítását jelentette be Facebook-oldalán. A Zoom.hu tulajdonos-ügyvezetője szerint az "ellenzéki együttműködés, a közös lista állítás, a szélsőségesek visszaszorítása, a demokrácia és a fékek ellensúlyok rendszerének újbóli megteremtése közös érdekünk", ezzel indokolta a Magyar Progresszív Mozgalom elindítását.

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértőként, íróként és üzletemberként ismert. A Zoom.hu nevű portál már 2008-ban egyszer létezett, de nem sokkal később megszűnt. Az idén nyáron újraalapított újság főszerkesztője először Zappe Gábor lett, aki azonban nemrég közös megegyezéssel távozott a portáltól, őt követte Kustánczi Norbert.