Az önök pénzéből elindult a Kettős Mérce hírportálja

2017.10.22. 16:59

A Kettős Mérce nevű blog négy éve indult, a főszerkesztő szavai szerint azért, hogy az oldal készítői "segíteni tudjanak a körülöttük lévő mozgalmaknak, és balos, azaz az igazságosság és az egyenlőség értékein alapuló politikai értelmezéseket írjanak a körülöttük lévő világról." De aztán úgy gondolták, jobb lenne az Index korábbi kiadója által üzemeltetett Blog.hu-n futó blog helyett egy "valódi" hírportál - hogy miért, arról nem ír a beköszönő cikkben Jámbor András főszerkesztő.

Mindenesetre két év alatt több mint 3000 ember támogatta a portál létrejöttét, így az végül október 22-én el is tudott indulni. "Nincsenek reklámok, nem kértünk pénzt az államtól, a pártoktól, senkitől, aki meg is kérné az árát, de még Sorostól vagy az EU-tól sem" - írják.

A beköszönő cikk szerint az újdonság az lesz, hogy "a véleménycikkeinken, elemzéseinken, közvetítéseinken felül híreket is fogunk gyártani. (...) Nem csupán pár soros híreket akarunk gyártani. Hanem magyarázni akarunk, kontextust teremteni, úgy átadni a nap eseményeit, hogy attól kicsit érthetőbb legyen a világ."

Az oldalon lesz egy napi publicisztikai rovat: "Hétfőnként Tamás Gáspár Miklós, keddenként Pogátsa Zoltán, szerdánként Pap Szilárd István, csütörtökön Diószegi-Horváth Nóra, péntekenként Jámbor András, míg szombaton Ámon Kata fejti majd meg a világot" - írják. A hírírásra november 15-ig több új szerzőt is felvesznek majd.

Ne maradjon le semmiről!