Vajna miatt már az egyházi rádiónak sincs helye Szegeden

2017.11.07. 20:01

Elindult Szegeden is a Rádió 1, Andy Vajna kormánybiztos lassan az egész országot behálózó rádiója, azonban a 24 információi szerint a problémamentes induláshoz ismét szükség volt a Médiatanács hathatós közreműködésére.

Szegeden a Rádió 1 a 87,9-es frekvencián indult el, ami korábban a református, közszolgálati és közösségi tematikájú Európa Rádió helye. Az érdekes ebben az, hogy az Európát működtető cég közösségi minősítéssel jutott a frekvenciához, ami azzal jár, hogy nem kell frekvenciadíjat fizetni, cserébe csak kevés reklámot és sok közszolgálati tartalmat kell sugározni.

A Médiatanács azonban ismét tett azért, hogy Vajna rádiója gond nélkül elindulhasson Szegeden, és egyszerűen hoztak egy határozatot, amivel hozzájárulnak a frekvencia kereskedelmi felhasználásához, majd ahhoz, hogy a Rádió 1 átvegye az Európa helyét. Mindezt alig két hét leforgása alatt.

Több vidéki rádió igyekszik állni a sarat a Médiatanács egyoldalú döntéseivel és Vajna terjeszkedésével szemben, Békéscsaba mellett Szegeden sem akarta a helyi rádió, hogy a filmügyi biztos adója hálózatba kapcsolódjon velük.