Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Sztárban sztár a csúcson búcsúzott

2017.11.13. 16:09
A TV2 beöltözős-átmaszkolós-átváltozós énekes műsora vasárnap este döntőzött, és az idei évadban nagyjából először hozta azokat a számokat, amiket az eddigiek alapján elvártak tőle, azaz közel 30 százalékos közönségarány és 500 híján félmilliós nézőszám 18-49-ben, 30,7 százalék mellé 1,42 millió néző a teljes lakosságban. Utóbbi korcsoportban a második helyen egy RTL Híradó, előbbiben az elpusztíthatatlan X-Faktor végzett.

A kereskedelmi korcsoportban a top 25 a szokásos képnél jóval változatosabb, a hétfői Ninja Warrior ugyanis nagyon szépen tartja magát a TV2-n, és ugyan az Ázsia expressz című reality elmarad tőle, (ez még csak az első hete, ebből bármi lehet) de így is sem ment 13,6 százalékos közönségarány alá, ami egy TV2-s műsortól igen izmos teljesítmény. A dobogóra a Sztárban sztár és az X-Faktor mögé a Csillagok háborúja 3, azaz A Sith-ek bosszúja került fel vasárnap estéről, a negyedik a Ninja Warrior. A első 25-ben összesen hét TV-s műsor, egy MTVA-s produkció (Forma-1) mellett 17 RTL-műsor szerepelt. A teljes lakosságban a toplista szorosabb, RTL - TV2: 14:11, ha a top ötvenet nézzük, izgalmasabb a verseny, mint egy Forma-1-es futam, hiszen az RTL 25, a TV2 24, az MTVA 1 műsorszámot delegált. Nem vicc, mutatjuk:

Screen Shot 2017-11-13 at 14.37.53.png

A napi bontásban a vasárnap és a hétfő keretbe foglalja a hetet, mindkettő a TV2-é 18-49-ben, Tények-Híradó csata után, a Ninja Warrior 21,8 százalékkal veri a Konyhafőnök VIP-et (16,9) és a beszakadó Éjjel-nappal Budapestet (10) ami ilyen alacsonyan tán még soha nem volt. Az RTL a Barátok közt elő félóráját is bukja a Ninja ellen, de utána veti a Tények Extrát. Vasárnap a Sztárban sztár nyert, majd a kiváló felvezetéssel élő Édes kis semmiség, de ugye jövő héten nem lesz már Sztárban sztár, így marad a hétfő a TV2-nek.

Jelen állás szerint a többi napon sok babér nem terem nekik a kereskedelmi korcsoportban: az Ázsia expressz keddtől péntekig a Konyhafőnök VIP-től kapott ki (szombaton a Fókusz Pluszt legyűrte), Majka 50 milliós játszmája szombat este a műsor negatív csúcsát hozta 5,3-as közönségaránnyal az X-faktor ellen, de a többi napon sem verte meg az Éjjel-nappal Budapestet. Jövő héttől 20:30-től jön Liptai Claudia Appra magyar című műsora, meglátjuk, mit tud az interaktív műsor. A teljes lakosság is a fenti sormintát követi hétköznap (mínusz hétfő) a Tények első félórájának végéig tartja magát a TV2, utána jön a totál behalás.

A teljes napot nézve az RTL-csoport átlagosan 26,3 százalékos közönségaránnyal megy 18-49-ben, a második TV2 20,1-en állt meg, és ugyanekkora a főműsoros különbség is (30,3 vs. 24,1).