Zsófia
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Kizárólag vidéki hírekkel foglalkozó blogot indít az Átlátszó

2017.11.24. 15:52

Új, kizárólag vidéki hírekkel foglalkozó blogot indít az Átlátszó.hu. A bejelentésről szóló posztban először hosszan ecsetelik a vidéki sajtó nehéz helyzetét, amivel az Indexen is több cikkben foglalkoztunk már. Azok után, hogy az összes vidéki napilap a jobboldalhoz köthető üzletemberek kezébe került, mint írják, a vidéki nyilvánosság visszatért a szocializmusba és ez ellen szeretnének tenni.

Azt is írják, hogy sok vidéki városban zárt Facebook-csoportok jelentik az egyetlen független nyilvánosságot azok után, hogy lokális és regionális lapokat a politika ellenőrzi.

Ezért hoznak létre egy fórumot, amit az  Open Society Initiative for Europe, nyilvános pályázaton meghirdetett programja támogat. A pénz azért fontos, hogy fizetni tudjanak az erre a blogra publikáló szerzők munkáiért. Azt írják, hogy sokan az egykori kollégák közül ma már inkább ügyfélkapcsolati munkatársként dolgoznak, ahelyett, hogy a pártsajtóba írjanak. Az újonnan induló blog viszont lehetőséget adna arra, hogy legalább a legfontosabb ügyekről beszámolhassanak egy független felületen.

 

Az alábbi hirdetést tették közzé:

Újságírókat keresünk: elsősorban olyan vidéki kollégáktól várunk tényfeltáró cikkeket és riportokat, akik korábban a megyei sajtóban dolgoztak, vagyis erős helyi kapcsolatrendszerrel bírnak, de a tulajdonosváltás után el kellett jönniük a laptól. Konkrét cikkek megírására tudunk megbízást adni, és tisztességes honort fizetünk. Ha érdekel a munka, akkor rövid életrajzzal és témajavaslattal jelentkezz az info@atlatszo.hu címen!