Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

A Népszabadságot megszüntető kiadó hirtelen engedett Matolcsy feleségének

2017.12.13. 09:20

Titkos megállapodást kötött egymással Vajda Zita – aki a Matolcsy Györggyel való idén nyári házasságkötésekor felvette a jegybankelnök vezetéknevét – és a Mediaworks Hungary Zrt., amely a tavaly októberi bezárásáig kiadta a Vajda és Matolcsy viszonyát leleplező Népszabadságot – tudta meg a 24.hu.

Vajda Zita még a Népszabadság fennállása idején indított pert a kiadó ellen, amiért megírták, hogy milliós fizetést kap a Matolcsy-féle jegybank titkárnőjeként, a bank alapítványai is bőkezűek vele, még a testvére is a banknál dolgozik, és az anyja is kapott munkát a bank révén. De a Mediaworks akkor még elzárkózott mindenféle megegyezéstől, mondván, a cikkekben szereplő állítások ellenőrizhetően igazak. Vajda akkor végül elállt a pertől.

De Vajda  újra személyiségi jogi pert indított, miután a lap megszűnt, a Mediaworks pedig a kormány közelébe került, és végül Mészáros Lőrinc vette meg. De az első tárgyalás előtt a két félnek – a felcsúti polgármester cégének és a Magyar Nemzeti Bank elnöke feleségének – valahogy sikerült megegyezniük egymással, azaz a Mediaworks teljesítette Matolcsy Zita egy vagy több követelését. Hogy pontosan milyen megállapodás született, azt a bíróság nem hozta nyilvánosságra, a 24.hu-nak pedig egyik fél sem válaszolt, de hasonló esetekben a felperes akár milliós nagyságrendű sérelemdíjat szokott kérni.

Ne maradjon le semmiről!