Magdolna, Léna
9 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

A szexuális zaklatások ügye volt a legolvasottabb hír idén

2017.12.21. 17:15

Az AP amerikai hírügynökség csütörtökön tette közzé legkeresettebb sztorijainak listáját, ami szerint idén a Harvey Weinstein filmproducer szexuális zaklatási ügyei nyomán kirobbant zaklatási botrányok sorozata érdekelte leginkább az olvasókat.

Az Oscar-díjas Harvey Weinsteinról, aki a hollywoodi filmipar egyik legbefolyásosabb szereplője volt, a The New York Times októberben oknyomozó riportot jelentetett meg róla, amelyben több színésznő vallott arról, hogy Weinstein évtizedeken keresztül molesztálta. A botrány magával rántotta a Weinstein-vállalatot, a producer ellen nyomozás indult Nagy-Britanniában is, sorra kerültek elő a szexuális zaklatások áldozatai. Ezután több színészről derült ki, hogy szintén molesztálták kolléganőiket, Kevin Spaceytől pedig gyermekkorú kisfiúk molesztálása miatt vált meg a filmipar.

A Weinstein-ügy megrázta Európát is, ahol egymás után kerültek napvilágra hírességek, elsősorban filmes és színházi szakemberek zaklatási ügyei, Magyarországon is több évtizedes zaklatási ügyek kerültek felszínre. Az AP hírügynökség második legkeresettebb "sztorija" Donald Trump elnökségének első, mozgalmas éve volt. Tavaly egyébként Trump sokakat meglepő választási győzelme volt az AP legkeresettebb híre.

A harmadik legolvasottabb hír a 2017. október 1-jén Las Vegasban egy countryzenei fesztiválon elkövetett lövöldözés volt, amely 59 halottat és 515 sebesült áldozatot követelt. Ez volt minden idők legnagyobb tömegmészárlása az Egyesült Államokban. A tettes a 64 éves Stephen Paddock nyugdíjas könyvelő volt, aki tettének elkövetése után öngyilkos lett. Az évtizedeken keresztül kettős életet élő Paddock tettének indítékaira azóta sem derült fény.

Az AP 1936 óta állítja össze az év legolvasottabb történeteit. Az első összeállításban a pálmát az Egyesült Királyság uralkodójának, VIII. Edwardnak a lemondása vitte el, írja az MTI.