Arnold, Levente
17 °C
32 °C

Havas Henrik saját magát leplezte le a Hír Tv-ben

2018.01.02. 23:29

A zaklatásos sztorik miatt az ATV számára decemberben vállalhatatlanná vált Havas Henrik először szerepelt a médiában a menesztése óta. Kálmán Olga vendégeként Havas ismét tagadta a zaklatásokat, és a már ismert módon megint a Vona Gáborról szóló könyve miatti, politikai indíttatású támadásként próbálta interpretálni a történteket.

Az interjú igazán akkor vált érdekessé, amikor a műsorvezető ragaszkodott hozzá, hogy Havas válaszoljon a kérdésére, miszerint tényleg a személye elleni hadjárat áll-e csak a vádak mögött. Kínjában Havas, amiért Kálmán távolságtartóan kezelte a sztoriját, fölényeskedő mosollyal lemucikámozta: ha már az érvei nem hatottak, így próbált fölénybe kerülni.

Kálmán azonban résen volt, és nem sétált be a csapdába: ha kikéri magának a mucikámozást, rögtön Havas szája íze szerint alakul a beszélgetés. A megfelelő pillanat, hogy a műsorvezető visszatérjen Havas lekezelő stílusára, így is hamar eljött.

Amikor Havas tagadta, hogy  szexuális ajánlatot tett az őt zaklatással vádoló Baukó Évának, Kálmán megkérdezte, hogy Baukót is lemucikámozta-e. Havas kicsit megakadt, majd válasz helyett egy egészen elképesztőt húzott. Azt hozta fel, hogy amikor Kálmán felhívta hogy rábeszélje a szereplésre, mocskos disznónak nevezte, amiért őt évtizedekkel korábban, "amikor fiatal volt és szép", nem molesztálta.

Kálmán szerint ebből egy szó sem igaz. De nem is ez a lényeg, mert akár igaz, akár nem, Havas viselkedése eléggé ráerősített arra, amit tagadni igyekezett:

  • a (nőkkel folytatott) magánbeszélgetései a nyilvánosságra tartoznak, ha ő úgy látja jónak; és
  • a nők alsóbbrendű lények, akikkel ha egy beszélgetés nem az elvárt módon alakul, akkor akár élő adásban is meg lehet alázni őket; de különben is,
  • a nők oda vannak érte és azért, hogy ő szexuálisan közeledjen hozzájuk.

via 444.