Megszűnik az RTV Részletes

2018.01.02. 18:15

Megszünteti az MTVA az RTV Részletes és a Telehold műsorújságokat, derül ki a közmédia sajtóközleményéből.

Az MTVA Kiadói Kft. az utolsó lapszámokban tájékoztatta az olvasókat a megszűnésről, illetve az előfizetőket arról, hogy a már kifizetett pénzüket hogyan utalják vissza.

"A két lap kiadásának megszüntetésére a közmédia alaptevékenységére történő fókuszálás és a felelős gazdálkodás érdekében került sor. A közmédia nézői és hallgatói továbbra is megtalálják csatornáink részletes műsorkínálatát a http://mediaklikk.hu oldalon" - írják a közleményben.

Amellett nehéz érvelni, hogy az internet korában mennyire van szükség nyomtatott tévéújságra, és például a Telehold nevű magazin esetében valószínűleg ez a bejelentés sem ráz meg igazán senkit, hiszen az  újság honlapján semmi más nem található , mint egy 2015-ös márciusi lapszámnak a címlapja.

A 24 információi szerint furcsa a megszüntetés ténye, mert korábban két nagy médiavállalat is érdeklődött a két újságért. Szintén furcsa, hogy az ott dolgozóknak állítólag karácsony előtt közölték, hogy megszűnik a munkahelyük.

A közmédiában történő felelős gazdálkodással kapcsolatban idevágó hír, hogy az MTVA-ról pár napja kiderült, hogy 5,74 milliárd forint közpénzért vásárolták meg a labdarúgó Bajnokok ligája közvetítési jogait három évre, amelynek a meccseit a köztévé csatornái mellett Andy Vajna Spíler TV-jén is lehet majd követni.